Muhabbit

Worldcoin, PayPal ve OpenAI ile Ortaklık Kurmak İstiyor

Son zamanlarda geliştirilen dijital kimlik projesi Worldcoin’in arkasındaki ekip, önde gelen teknoloji firmaları PayPal ve OpenAI ile iş birliği yapmayı hedefliyor. Bloomberg’in haberine göre Tools for Humanity adlı şirket, bu dev isimlerle ortaklık kurma konusunda istekli ancak detaylar hala netlik kazanmış değil.

Worldcoin projesinin kullanıcıları, iris tarama teknolojisiyle kimliklerini doğrulayarak kripto para birimi WLD karşılığında ödüllendiriliyor. Şu anda 120 ülkede yaklaşık 5,1 milyon Worldcoin kullanıcısı bulunuyor ve bu kullanıcılar toplamda 2000’den fazla irisi tarattılar.

WLD kripto para biriminin değeri, son günlerde %4,20’lik bir düşüş yaşayarak 25 Nisan’da saat 11:27 ET’de 4,88 dolara geriledi. Dolaşımdaki arzı 195,3 milyon ve piyasa değeri ise 951,9 milyon dolar olarak belirtiliyor.

İspanya, Portekiz ve Kenya projeye mesafeli

Worldcoin projesi, 2024 yazında Ethereum Layer 2 olan Dünya Zinciri’ni piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu ağ, kullanıcıların Worldcoin’e katılımını artırmayı ve güvenliği sağlamayı amaçlıyor. Ancak, projenin dünya genelinde tartışmalara neden olduğunu belirtmek gerekir. İspanya, Portekiz ve Kenya gibi ülkeler, vatandaşlarının irislerinin taranmasını engellemek için adımlar atmış durumda.

Tools for Humanity’nin başkanı ve kurucu ortağı Sam Altman, aynı zamanda OpenAI’nin eş başkanıdır. Ancak, Tools for Humanity, PayPal ve OpenAI, Bloomberg’in yorum talebine henüz yanıt vermedi. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version