Muhabbit

Wrapped Bitcoin, TRON Blockchain’ine Geliyor!

BitGo ile partnerliği sayesinde Tron Blockchain’ine Wrapped Bitcoin (WBTC) geliyor.

bitgo defi wrapped bitcoin tron

2013 yılında Mike Belshe ve Ben Davenport tarafından kurulan Blockchain şirketi BitGo, icraatlarına devam ediyor. Bitcoin için saklama alanı (custody) olarak yola çıkan BitGo, Tron ile ortaklığı ile 2017 yılında başlatılan Tron Blockchain’i için yeni bir özelliği mümkün kılacak.

Eylül ayının başında TRON’un CEO’su Justin Sun’ın bu konuda bir paylaşım yaparak ilerleyen günlerde Tron ekosistemine Bitcoin’i getirmek istediklerinden bahsetmişti. Justin Sun’ın sözlerinin üzerinden çok geçmeden beklenen haber geldi. BitGo sayesinde Wrapped Bitcoin (WBTC), bit TRC-20 token’ı olarak TRON ekosistemine dahil edilecek.

Tron’un BitGo partnerliği ile ekosistemine kazandırdığı tek kripto para Bitcoin (Wrapped Bitcoin) değil. BitGo sayesinde Tron, ekosistemine Wrapped Ether yapısını da katacak. Yani Tron ekosisteminde Bitcoin’in yanı sıra Ethereum’u da görmek mümkün olacak.

Ethereum ağının yüksek işlem ücretleri yatırımcılarının canını sıkmaya devam ediyor. Bazı analistler bu yüksek işlem ücretlerinden dolayı, Tron ekosistemine entegre edilmesinin Ethereum yatırımcıları için güzel bir haber olacağına inanıyor.

Bununla birlikte WBTC ve WETH token’larının Tron Blockchain’ine giriş yapmasıyla birlikte Tron’da yeni başlatılan merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminin besleneceği düşünülüyor. Sonuçta Wrapped Bitcoin, Ethereum Blockchain’indeki DeFi’ın gelişmesinde oldukça etkili olmuştu.

Son Yazılar

Exit mobile version