Muhabbit

XRP Ledger Ödemeleri, Proof of Payments ile Çevrim dışı Olabilir!

Yeni bir protokol olan Proof of Payments, dünyada çevrim dışı ödemeleri yaygınlaştırabilir.

xrp ledger

xrp ledger

XRPL tabanlı dijital ödeme çözümlerinin arkasındaki yazılım şirketi olan XRP Ledger Labs’taki geliştiriciler, Proof of Payments (xPoP) protokolü üzerinde çalışıyor. Geliştiriciler, yaptıkları prototiple beraber, çevrim dışı ödemelerin yakında XRPL’de yer alabileceğinden bahsettiler.

XRPL Labs geliştiricileri, geçenlerde yaptığı bir sunumda, xPoP protokolü ile internet bağlantısı olmadan XRPL tabanlı işlemlerin nasıl çalıştığını bir demo ile gösterdiler.

XRPL Labs TWITTER

xPOP protokolüyle çalışan herhangi iki cihaz, XRPL üzerinde varlıklarını internet olmadan anında ödeme yapabileceği bir QR Kodu oluşturabilecek. Geliştiriciler, XRPL’nin kullanım durumlarını daha da geliştirebileceğini söylüyor. Ödemeleri internete bağlı olmadan gerçekleştirmek kripto para piyasasında yeni bir çağ açabilir.

İnternet bağlantısı olmadan ödeme yapmak, kripto paraları fiat paralara bir adım daha yakınlaştırabilir. Otomat, akbil veya daha çok anlık bir kart ile ödeme yapılması gereken yerlerde xPoP protokolü kullanılabilir.

Geliştiriciler, düşük rezerv gereksinimleri olan özel XRP Defter hesapları oluşturmayı teklif etti. Bu hesaplara “Lite Account” ismini verdiler. Lite Account ile daha az XRPL alanı tüketecek ve daha fazla kullanıcı dahil olabilecekti. “Lite Account”a sahip olan kullanıcılar için sadece 1 XRP kilitlemesi yeterli olacak. Normal hesapların ise 20 XRP’yi kilitlemesi gerekecek.

Ripple’ın 250 Milyon Dolarlık Fonu

9 Eylül’de Ripple, XRP Ledger’da (XRPL) NFT’ler için 250 milyon dolarlık bir geliştirici fonu başlattığını duyurdu. Ripple yeni başlattığı fonun; yaratıcılara, markalara ve pazar yerlerine XRPL üzerinde NFT geliştirmeleri için destek sağlayacağını belirtti. XRPL üzerindeki kullanıcılar, NFT sektörüyle beraber artarsa Ripple tekrar piyasanın hakimi olabilir.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version