Muhabbit

XRP, Yüzde 50’lik Artış Gördü! Pump Devam Edecek Mi?

XRP’nin artışının arkasında ne var? Artış daha ne kadar sürecek?

Bir süredir tartışmalı duruma geçen kripto para birimi XRP, uçuşa geçti. Şubat ayının başlamasıyla birlikte XRP, bir gün içerisinde %50’den fazla değer artışı yaşadı.

29 Ocak-1 Şubat 2021 XRP fiyat grafiği

İlginizi çekebilir: XRP Fiyat Analizi 31.01.2021

An itibarıyla (01.02.2021/14:14) 0,75 dolar civarında olan XRP fiyatının daha da artacağı düşünülüyor. Bunun nedeni ise hâlâ devam etmekte olan pump. Özellikle Twitter, Reddit ve Telegram gibi sosyal mecralarda organize olan XRP yatırımcıları, “al ve tut” tutumuyla fiyatı manipüle etme yolunda ilerliyor. Ancak bu pumpın sonu yine dump ile bitebilir. Yani manipüle edilerek şişirilen fiyat bir anda dibi görebilir.

1 Şubat tarihli pump “etkinliği” ile birçok kripto para yatırımcısı yukarıdaki gibi grupların içerisine çekildi. Yaklaşık 55 bin kripto para yatırımcısının olduğu yukarıdaki örnek de bunlardan biri. Bu örneğin dışında Reddit ve Twitter üzerinde organize olan bir o kadar insan veyahut organizasyondan habersiz birçok XRP yatırımcısı mevcut.

Pump’ın bir süre daha devam etmesi bekleniyor lakin birçok kripto para analistinin hemfikir olduğu bir konu da pump sonrası gerçekleşmesi muhtemel olan dump ve unutulma evresi. Hâl böyle olunca birçok kripto para yatırımcısı da olası bir dump nedeniyle uyarılıyor.

Daha fazla XRP haberi için: XRP Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.



Son Yazılar

Exit mobile version