Muhabbit

Ya Satoshi Nakamoto Başından Beri Oysa?

Bitcoin’in yaratıcısı kim?

Nakamoto

Japon-Amerikalı Dorian Satoshi Nakamoto 2014 yılında Bitcoin’in geliştiricisi olarak iddia edilmişti. Newsweek’ten gazeteci Leah McGrath Goodman, iddiasını savunmaya devam ediyor.

25 Ağustos’ta Anthony Pompliano ile birlikte Pomp Podcast’in bir bölümünde Goodman, Dorian Nakamoto ile yazışması dahil olmak üzere, Newsweek haberine ilişkin araştırmanın ayrıntılarını anlattı.

Gazeteci, Mart 2014’teki haberin yayınlanmasından önce, e-posta yoluyla “ilk on” Bitcoin öncülerinden bazılarıyla iletişim kurmanın nispeten kolay olduğunu söyledi.

Gavin Andresen ve Hal Finney ile iletişime geçen Goodman, onlardan aldığı bilgiye dayanarak, tek bir kişiyi aradığını fark etti. Ayrıca Bitgold’un mucidi Nick Szabo’nun Bitcoin ile herhangi bir ilgisinin olmadığını öğrendi.

Goodman, “O, pek çok kişi için önemli bir adaydı ancak Satoshi’nin yaptığı şeyi bilen insanlar onun Satoshi olmadığını anlayabilirdi.” dedi.

Rotasyonları uyumlu değildi. O, çok meşgul bir insandı ve bütün bir iki yılı sessizce çalışarak geçirdi.

McGrath Goodman’ın 64 yaşındaki Kaliforniyada ikamet eden Dorian Nakamoto hakkındaki orijinal öyküsündeki önemli kanıtlarından biri, birçok tanıdığın Bitcoin’i önünde geliştirdiğini söylemesi ve “artık buna dahil olmadığını” belirten ifadesiydi.

Dorian görünüşe göre “artık bununla ilgilenemem” dedi. ve Bitcoin’i başkalarında devretti.

Goodman, kendisine en çok hayal kırıklığına uğratan şeyin, Dorian’ın, Bitcoin hakkında herhangi bir şey bilmediğini söylemesiydi.

Goodman ayrıca, Finney’in Bitcoin kurucusunun hakkında yayınladığı verilerin ve Dorian’ın Los Angeles’taki konumunu doğrudan ilişkilendiren kanıtlara da parmak bastı.

Gazeteci, Pomp’a “Bu verilerin içinde bizi Dorian’ın Los Angeles’ta yaşadığı mahalleye götüren bir IP adresi vardı” dedi.

Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği, kripto topluluğundakiler için çok kutsal bir bilgi.

Bir çok aday arasında, genellikle “Faketoshi” olarak anılan Avustralyalı Craig Wright yer almakta. Diğer adaylar ise, Nick Szabo ve Adam Back. Ayrıca teknoloji gurusu John McAfee, Satoshi’nin kimi olduğunu söylemedi, ancak kim olduğunu bildiğinden %99 emin.

Son Yazılar

Exit mobile version