Muhabbit

Yahoo, Hong Kong’u Metaverse ile Sosyalleştirecek

Yahoo Hong Kong’da yürürlüğe giren kısıtlamalar sonrasında Metaverse ve NFT ile ilgili bir dizi aktivite düzenleyeceğini duyurdu.

Yahoo-Metaverse-Muhabbit

Yahoo-Metaverse-Muhabbit

Yahoo, Meta Platforms’un bölge için kendi metaverse planlarını duyurmasından yalnızca bir gün sonra, Hong Kong’da Metaverse ve NFT ile ilgili bir dizi aktivite düzenleyeceğini duyurdu.

Yahoo Hong Kong’un Müşteri Hizmetleri Başkanı Lorraine Cheung’a göre şirket, metaverse’ü pandemi kısıtlamalarının hala yürürlükte olduğu Hong Kong’da sosyal faaliyetlerde bulunmak isteyen kişiler için çekici bir alternatif olarak görüyor. Hong Kong yönetimi 9 Haziran 2022 Perşembe günü, barlar ve restoranlar gibi tüm halka açık mekanlara girmek için Covid testinin negatif çıkması zorunluluğunu getirmişti. 

“Metaverse’ü zamandan ve fiziksel konumdan bağımsız olarak insanları birbirine bağlamak için kullanmayı umuyoruz.”

Hong Kong

Yahoo NFT Sergisi Açıyor

Yahoo ayrıca yerel sanatçıların NFT eserlerinden oluşan ve The Abyss of Kwun Tong adı verilen bir sanal sergiye de ev sahipliği yapacak. Sergi, ülkenin yeniden yapılandırıldığı dönemde en çok değişen bölgelerden biri olan tarihi mahalle Kwun Tong’un sanal olarak yeniden canlandırılmasını konu alacak. 

İlginizi çekebilir: HSBC, Hong Kong ve Singapur’daki Varlıklı Müşteriler İçin Metaverse Fonunu Başlattı

Yaratıcı Yapımcı Leung Ching-hsuan, NFT sergisinin amacının “teknolojiyi kullanarak insanlığı korumak” olduğunu söyledi.

14 Haziran 2022 Salı günü, sosyal medya devi Meta, yerel işletmeler ve kafeler, okullar ve sanat galerileri gibi kuruluşlarla birlikte çalışarak Hong Kong sakinleri için “birinci elden” metaverse deneyimleri yaratmak amacını güden bir strateji ortaya koymuştu.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version