Muhabbit

Yaklaşık 500.000 Nijeryalı CBDC Cüzdanını İndirdi!

CBDC’nin resmi olarak piyasaya sürülmesinden sonra, yaklaşık yarım milyon kullanıcı e-naira cüzdanı indirdi!

nijerya btc

nijerya btc

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari tarafından merkez bankası dijital para birimi (CBDC) resmi olarak piyasaya sürüldü. Toplamda 488.000 eNaira cüzdanı indirildi. Nijerya Merkez Bankası (CBN) sözcüsü Osita Nwanisobi, 160 ülkeden toplam 78.000 tüccarın e-naria cüzdanını merak ettiği ve bir parçası olmak istediği için indirip kaydolduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir: CBDC Nedir?

Nijerya’da CBDC’nin hızlı adaptasyonuna rağmen, Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, yaklaşık 150.000 $ (62 milyon naira) değerinde dijital para birimi ile işlem yapıldı. Bu sayı beklenenden az gibi görünüyor. Öte yandan Nijeryalılar, 2017 ve 2020 yılları arasında yaklaşık 60.000 adet Bitcoin işlemi yaptı.

Rapora göre; Amerika Birleşik Devletleri dışındaki en büyük işlem hacmi Nijerya’da görünüyor. Kripto para birimleri, değer kaybeden ülkelerin yerel para birimine karşı bir çözüm olarak yine karşımıza çıktığını görüyoruz.

Bununla birlikte yurtdışında çalışan bazı Nijeryalılar, Nijerya’da yaşayan ailelerine Bitcoin ile para göndermeyi tercih ediyor. Enflasyona karşı korunmak isteyen Nijeryalılar, BTC’yi iyi bir seçenek olarak görüyor. Belki de Nijerya, kendi dijital para birimine odaklanmaktan çok BTC’yi yasal para birimi yapma konusunda El Salvador’u örnek alabilir.

Kripto Para Birimi Kısıtlaması

Kripto para birimlerindeki daha fazla büyümeyi ve ilgiyi kısıtlamak için Nijerya Merkez Bankası, Afrika’nın ilk CBDC’si olan e-naira’yı piyasaya sürdü. Ancak Chainalysis tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Nijerya 10.000 doların altında kripto para birimi işlemleri yapan en fazla kullanıcıya sahip ülkelerden biri olduğu ortaya çıktı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version