Muhabbit

Dolandırdığı Milyonların Hesabını Verme Sırası Şimdi Onda!

25 milyon dolarlık dolandırıcılığın arkasındaki isimler birer birer yargı sürecinden geçiyor. Şimdi sıra Sohrab Sharma’da.

mahkeme dava

25 milyon dolarlık dolandırıcılığın arkasındaki isimler birer birer yargı sürecinden geçiyor. Şimdi sıra Sohrab Sharma’da.

Yıllar öncesine uzanan Centra Tech Inc. dolandırıcılığında üç kurucudan biri Robert Farkas, menkul kıymet dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılık iddiasıyla yargılanıyordu. Ancak geçtiğimiz Haziran ayının ortasında Manhattan’daki federal mahkemeye suçunu itiraf eden Farkas için 7 yıl hapis cezasına karar verilmişti.

Diğer iki kurucunun mahkemelerinin 2020 yılı Kasım ayında görülmesi bekleniyordu. Ancak beklenmedik bir gelişme meydana geldi. Kuruculardan Sohrab Sharma, avukatlarıyla konuşarak farklı bir yol izlemek istediğini açıkladı. Avukatlarıyla ifadesini değiştireceği yönünde karar alan Sharma, avukatları aracılığıyla kararını federal hakime aktardı. Bu şekilde Kasım ayında gerçekleşecek olan duruşmaya kalmayacak olan mahkeme için uygun tarih bekleniyor.

Yalanlarla Örülü Bir Yol!

Sahte CEO’sundan sahte ICO’suna kadar birçok scam kaynağı olan Centra Tech Inc., kripto para dünyasında görülmemiş bir düzenbazlık örneğiydi. Geçtiğimiz ay 7 yıl ve 250 bin dolar cezaya çarptırılan Robert Farkas, geçtiğimiz günlerde ifadesini değiştireceğini söyleyen Sohrab Sharma ve duruşması Kasım ayında görülecek olan Raymon Trapani’den oluşan üç kafadar, Centra Tech’in üç kurucusuydu.

20 yıllık bankacılık tecrübesiyle övündükleri ama aslında gerçek bile olmayan CEO’ları Michael Edwards, Visa ve Mastercard gibi firmalarla olduğunu iddia ettikleri ama olmayan anlaşmaları dolandırıcılık örgülerinin temelini oluşturuyordu.

Öve öve bitiremedikleri CEO’ları Michael Edwards’ın tecrübesiyle ve Visa, Mastercard ortaklığı ile banka kartı çıkaracaklarını vaat etmişlerdi. Tabii bu vaatlerinin temelleri yalan dolan olunca yıkılması da uzun sürmedi.

Centra Tech, temellerinin yıkılmasıyla birçok ünlüyü de peşinde götürdü. Ünlü müzik yapımcısı DJ Khalad, boks organizatörü Floyd Mayweather gibi isimlerin de zamanında destek verdikleri, tanıtımlarını yaptıkları gerekçesiyle ceplerinin boşalmasına neden oldu. DJ Khalad’ın 153 bin dolarına, Floyd Mayweather’ın 651 bin dolarına mal olan tanıtımlar yüzünden Centra Tech’i pek de iyi andıkları söylenemez.

Sıra Üçüncü Kafadarda!

16 Haziran tarihinde 250 bin dolar ve 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Robert Farkas, suçluluğunu kabul edeceği gibi bir ifade değişikliği yapması beklenen Sohrab Sharma sonrası duruşmasının Kasım ayında görülmesi beklenen Raymon Trapani’nin ne yapacağı merak ediliyor.

Raymon Trapani de tıpkı Sohrab Sharma gibi Kasım’daki duruşmayı beklemek yerine ifadesini değiştirip en yakın duruşma tarihini bekleyebilir veyahut suçluluğunu kabul edip anlaşma yoluna gidebilir.

İlerleyen günlerde yeni gelişmelerle Centra Tech davasının gidişatını paylaşmaya devam edeceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version