Muhabbit

Yam Eski Tokenleri Denetlenen Bir Sözleşmeye Taşıyacak

Yam Finance, yeni ve denetlenmiş bir akıllı sözleşmeler ile birlikte yeniden başlatılacak!

YAM

Orijinal Yam Finance protokolü, tek bir kod satırı nedeniyle çöktükten sonra, geliştiriciler projeyi yeni ve denetlenmiş akıllı sözleşmeler ile yeniden başlatmayı planlıyor.

Cuma günü yayınlanan bir blog gönderisinde geliştiriciler, hali hazırda mevcut olan tokenların düzgün işleyen bir geri ödeme ile yeni bir akıllı sözleşmeye aktarılacağını söylediler.

Yeniden başlatma, Perşembe günü protokolü kurtarmaya yönelik son çabaların başarısız olduğu netleştikten kısa bir süre sonra duyuruldu.

Şimdi ise yaklaşan geçiş hareketi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Geçiş iki aşamada gerçekleşecek ve önceki bakiyeler ile bilgileri depolayacak bir Yam V2 sözleşmesini içerecek. Kullanıcıların belirtilmemiş bir son teslim tarihinden önce V1 tokenlarını yakmaları ve yeni tokenlar basmaları gerekecek. Söylenenlere göre, bu geçiş sözleşmesi geri ödemeleri hesaba katmayacak. Bu nedenle basılan miktar, tokenların toplam arzının temel payına bağlı olacak.

Geçiş sözleşmesinin yönetim özellikler olmayacak, bunun yerine topluluğun ileriye yönelik istediği yolu ifade etmesine izin vermek için blockchain dışı imza tabanlı oylama yapılacak.

En olası yol, Yam’ın gerçek anlamda yeniden başlatılması olacak olan tamamen denetlenmiş V3 sözleşmelerinin devre alınması olarak görünüyor. Bu konuda henüz net bir tarih verilmemiş olsa da ekip, önümüzdeki günlerde denetimler ile ilgili özel bilgilerin verileceğini doğrulamış durumda.

Sözleşmeler dağıtıldıktan sonra ekip, “sistemi kurtarmak için harekete geçen” tüm token sahiplerini ödüllendirecek. Bununla birlikte, planın takip edilmeye değer olup olmadığına kara vermek ve uygun yönetişim teklifini sunmak toplumun kararına bağlı olacak.

Bu, sahiplerin yüzde kaçının tokenlerini protokolü kurtarmak için devredeceğine bağlı olarak, yeni ortaya çıkan topluluk için ilginç bir siyasi muammaya sebep olabilir. Bu grup çoğunlukta ise, masrafları katılımcı olmayan sahiplere yıkma kararı alabilirler. Azınlık iseler, bu karar azınlık sahiplerden fedakarlık yapmalarını isteyecektir.

Son Yazılar

Exit mobile version