Muhabbit

Yapay Zekâ ile Algoritmik Sanat Sergisi, Sanatseverlerle Buluşmaya Hazırlanıyor!

Yapay Zekâ ile Algoritmik Sanat Sergisi 15 Ekim ve 30 Kasım 2022 tarihleri arasında Fuaye Feriye ve Hol Feriye’de ziyaretçilerle buluşacak!

Yapay Zekâ ile Algoritmik Sanat Sergisi 15 Ekim ve 30 Kasım 2022 tarihleri arasında Fuaye Feriye ve Hol Feriye’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yapay Zekâ ve sanatın birleştiği bu serginin Küratörlüğünü Yeşer Sarıyıldız üstlenirken Danışmanlığını ise Ender Diril gerçekleştirecek.

Birbirinden yetenekli sanatçıların yer aldığı Yapay Zekâ ile Algoritmik Sanat sergisinde Aipedia, Yeliz Çelik, Burçak Berberoğlu, Aieth, Lifos, Candan, Nifty Creative ve Selay Karasu gibi 20 farklı sanatçının 100’den fazla eseri, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Sanatçıların yeteneklerini birleştirdiği bu eşsiz sergide ziyaretçiler, Yapay Zekâ ile Algoritmik Sanatın birleşimine şahitlik etmelerinin yanında, hayal güçlerinin sınırları da zorlayacak. Teknoloji sponsorluğunu Arçelik üstlenirken, medya sponsorluğunu ise Culture Vulture üstlenecek.

Her geçen gün popülerliğini artıran yapay zekâ kavramı ile ilişkili olarak serginin Küratörlüğünü üstlenen Yeşer Sarıyıldız şu ifadelerde bulundu:

“Her yerde karşımıza çıkan iki kelime: Yapay zekâ!

Yapay zekâ resim yapıyor, görsel tasarlıyor, makale yazıyor, hatta artık CEO bile olabiliyor.

Yapay zekâ araçları gelişirken, tarihteki her teknolojik eşikte yaşanan tartışmalar farklı formlarda yeniden karşımıza çıkıyor. Kısa bir süre içerisinde, vazgeçemeyeceğimiz teknolojilerle hayatımıza entegre olacağını düşünürsek, ilk etapta kafamızın karışması hiç de şaşırtıcı değil.

Sanatsal açıdan kullanıldığında, hayallerimizi aktarmada yeni ve gelişmiş bir araç. Bu sergide, 20 farklı sanatçının yapay zekâ araçları ile ürettikleri, bazen de kendi yetenekleri ile hibrit çalışmalara dönüştürdükleri eserleri izleyeceksiniz. Biz yapay zekâ ile üretirken, yapay zekâ da bizden öğreniyor. Sanatçıların yapay zekâ araçları ile hayal güçlerini paylaştığı ve belli kodlama sistemleri ile görsel sanata çevirdiği bu eserleri izlerken, aklınızda bir soru olmasını dilerim: 

İnsan mı yapay zekâdan, yapay zekâ mı insandan besleniyor?”

Yeşer Sarıyıldız

Yapay zekâ ve sanatın birleştiği bu serginin Danışmanlığını üstlenen Ender Diril ise “Yapay Zeka ve Sanat” hakkında şu söylemlerde bulundu:

“İnsanoğlu, yaratılışından bu yana hayal dünyasını sanatın farklı dallarıyla yansıttı. Mağara resimlerden başlayarak, farklı araçlar ve yöntemler geliştirdi. Hayal gücümüzü sanata dönüştürmek sadece bize ait bir alanken, artık yeni ve oldukça gelişmiş bir yardımcımız var: Yapay zekâ!

Bambaşka evrenlere açılan bu kapılardan sınırları olmayan hayal gücünün ortaklığı ile geçiyoruz. Sergimizde, Neural Network’e bağlı Midjourney, Stable Diffusion, VQGAN+CLIP, Data Interpretation gibi farklı yapay zekâ örnekleri çıktı ve yöntemlerini 20 farklı sanatçının yorumuyla görebilirsiniz. Yapay zekâ (AI) sanat motorları söz konusu olduğunda, bu programlar çok büyük veri kümeleri üzerinde eğitilir ve onları açıklayan metin başlıklarıyla, insan tarafından yaratılan milyonlarca sanat eserini oluşturur. Yapay zekâ (AI), anahtar kelimeleri eğitim verilerinin özellikleriyle ilişkilendirerek yeni bir görüntüyü nasıl tanımlayacağını öğrenir. Çoğu kişi için hâlâ kulağa bir bilim kurgu numarası gibi gelse de, çoktan gerçek oldu.

Yapay zekâ (AI), şimdiye kadar geliştirdiğimiz en önemli teknoloji olabilir ve zaman içerisinde çok daha gelişeceğini net şekilde görebiliyor, sizleri de yakından görmeye davet ediyoruz.”

Ender Diril

Yapay Zekâ ile Algoritmik Sanat Sergisi Ziyaretçilerine Ücretsiz Seyir Zevki Yaşatmaya Hazırlanıyor!

Fuaye Feriye ve Hol Feriye’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan bu sergi, 15 Ekim ve 30 Kasım 2022 tarihleri arasında ziyaretçilerine ücretsiz seyir zevki yaşatmaya hazırlanıyor!

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version