Muhabbit

Yapay Zeka Kripto Para Sektörüne El Attı

Yapay zeka teknolojisinde sonunda bu da oldu. Teknolojiyi kullanacak olan şirket, kripto para tahmini yapmayı hedefliyor. Teknolojinin son uğrak noktası kripto para. Yapay zekanın içinde yer alan sistem sayesinde kripto para alım satım işlemlerinin daha kolay olacağı düşünülüyor. Ancak uygulama esnasında ne kadar verimli çalışır bilinmiyor.

Dijitalleşen dünya içinde birçok yenilik insan hayatını kolaylaştırıyor. İnsan gibi düşünen teknolojiler ve eşyalar kullanıcıların önemli yardımcısı oluyor. İnsanoğlu her sene yeni bir teknoloji ile tanışıyor. Bir önceki teknolojinin pabucu ise hemen dama atılıyor. Önceden kullandığımız teknolojik aletleri çabuk unutuyoruz. Şöyle bir gerçeği de es geçemeyiz. Teknoloji her ne kadar iyi olursa olsun insan gibi kusursuz olabilir mi? Elbette hayır.

Kendi sektörümüzden bir örnek vererek açıklayalım. Kripto paraları takip eden birçok kullanıcı aynı zamanda yatırım da yapar. Borsaların mobil uygulamalarında veya masaüstü kullanımlarında otomatik sistemler yer alır. Bunlara ek olarak bildirim ve uyarı gibi birçok özellik bulunur. Ancak yine de bunlara güvenip hareket etmeyiz; her şeyi otomatik sisteme bağlasak da arada bir girip bakarız. Çünkü makine hata yapabilir ve en iyi alım – satımı insan kadar bilemeyebilir.

Yapay zeka, kripto paraya muhakkak iyi şeyler katacaktır. Sistemi daha da rahatlatacak ve belki de insanların ön yargısını kırarak sorunsuz şekilde çalışacaktır. Sorunsuz çalışmasını ise, en iyi zaman gösterecektir.

Yapay Zeka ile Kripto Para Tahmin Edilecek

Yapay zeka programını tanıtan şirket ise Nomics oldu. 23 Nisan günü yaptığı duyuru da yapay zekayla birlikte 7 günlük kripto para tahmini yapılacak. Şirketin söylediğine göre sistem ilk kez kullanılacak. Makine öğrenimi (Machine Learning) tabanını oluşturan ilk yapay zekaya sahip sistem olduğu belirtildi. Konuyla alakalı şirketin CEO’su Clay Collins ise şu ifadeleri kullandı:
Yapay zekanın yapacağı tahminler yatırım tavsiyesi olmayacaktır. Kripto paralar risklidir ve tahmin ile hareket etmek zordur. Sistemin tahmin etmesi gelecek fiyatlar için fikir sahibi olmamızı sağlayacaktır. Sistem sahte hacimleri de tespit edebilecek. Kripto piyasasında genel anlamda finansal verilerin üzerinde olacaktır.
Şirketin teknoloji sorumlusu Nick Gauthier da düşüncelerini dile getirdi:
Sistemden kaynaklı hataları da kullanıcılarla paylaşacağız. Finansal verileri tam olarak tahmin etmesi zor gibi. Makul seviyelerde başardık, ancak hatalar oluşabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version