Muhabbit

Yapılan Ankete Göre ABD’li Gençlerin %25’i Kripto Para Yatırımını Tercih Ediyor!

Yapılan ankete göre, ABD’li her 4 gençten biri yatırım olarak kripto para birimlerini tercih ediyor!

Teksas

Teksas anket

Yeni yapılan bir ankete göre, ABD’li gençlere kripto paralara yatırım yapmak yerine geleneksel borsalardaki şirket hisselerine yatırım yapmak daha cazip geliyor. Ancak kripto para sektörü, emlak gibi diğer alternatif yatırım sektörlerinden daha popüler hale gelmiş görüküyor.

Araştırmacılar, Kuzey Amerika’daki gençlerin kripto para birimi endüstrisi ve geleneksel borsa hakkındaki düşüncelerini araştırmaya çalıştı.

Yapılan anketler ve araştırmalar sonucunda, kripto para birimi endüstrisinin gayrimenkul gibi diğer varlık sınıflarının önüne geçtiğini gösteriyor. Ankete göre gençlerin %25’i kripto para yatırımını tercih ediyor. Bununla birlikte gençlerin %24’ü gayrimenkul sektörünü yatırım olarak daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyor. Emlak gibi büyük bir sektörün tercih olarak kripto paraların altında kalmasıyla beraber, gençlerin kripto paralara olan ilgisinin arttığını söylemek yanlış olmaz.

Ankete göre gençlerin yaklaşık %43’ü geleneksel borsaya yatırım yapmanın en iyisi olduğunu söylerken, %37’si hiç yatırım yapmamayı tercih ediyor.

Anket, bu yılın Temmuz ayının ortalarında RSM ABD ve Junior Achievement tarafından ortaklaşa yürütüldü. Anket, 13 ila 17 yaşları arasında 1000’den fazla gençten oluşan küçük bir grup ile gerçekleştirildi.

Junior Achievement USA CEO’su ve başkanı Jack Kosakowski anket sonuçlarından sonra düşüncelerini dile getirdi. Borsaya yatırım yapmanın ne anlama geldiğine dair bazı açıklamalar yapan Jack, gelecek nesiller için borsada bir hisse almanın ne demek olduğunu ve araştırmalarını iyi yapmalarını gerektiğini söyledi.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version