Muhabbit

Yapılan Araştırmalara Göre Afrika’daki Kripto Para Kullanıcıları 2022 Yılında Yaklaşık Yüzde 2650 Arttı!

KuCoin tarafından yakın zamanda yayımlanan bir rapora göre, Afrika ülkelerindeki kripto para işlemleri %2.670 oranında arttı.

Afrika Kripto para Genel

Afrika Kripto para Genel

Afrika’da kripto para biriminin benimsenmesi, sosyoekonomik faktörlere rağmen artmaya devam ediyor. Kripto para borsası KuCoin, Afrika’daki kripto para kullanıcılarını içeren bir rapor yayımladı. Yayımlan rapora göre, kripto para işlemleri 2022 yılında %2.670’e kadar arttı.

Afrika’da kripto para kullanımının artması herkesi şaşırttı. Ancak bu kadar büyümenin bir nedeni de, önceki yıllarda Afrika’da çok fazla kripto para kullanıcı olmaması olabilir. Afrika’daki kripto para işlemlerinin sayısı, küresel çapta hacmin yaklaşık %2,8’ini oluşturuyor. O yüzden bu artış normal karşılanabilir.

KuCoin CEO’su Johnny Lyu, konu ile ilgili şunları söyledi:

Afrika’da kripto paraların benimsenmesi artmaya devam edecek. Afrika ülkeleri, dünyanın en yüksek kripto para benimseme oranına sahip. Birleşik Devletler gibi en büyük bölgelerden bile daha iyi performans gösteriyor.

Bitcoin Senegal’in kurucusu Nourou, Bitcoin’in (BTC) benimsenmesi için %1000’lik büyüme oranlarının önümüzdeki yıllarda devam edeceğini düşünüyor ve sözlerine şu şekilde devam ediyor:

Afrika’da arabaların, cep telefonlarının ve tüketici elektroniğinin nasıl hareket ettiğine bir göz atın. Afrika, çok hızlı bir şekilde benimsemenin olduğu bir kıtadır.

Son 90 Gün İçin Kripto Para Transferlerinin Yapıldığı Bölgeler

Raporu incelediğimizde, Afrikalılar tarafından yapılan kripto para birimi işlemlerinin %88,5’inden fazlasının sınır ötesi transferler olduğunu söyleyebiliriz. Düşük işlem ücretleri, kripto paraları çekici yapan ilk özelliklerden birisidir.

Enflasyona rağmen artan akıllı telefonlarla sayesinde Afrika’daki çoğu gencin dijital para birimlerine alışmış olduğunu söyleyebiliriz. Afrika, kripto para birimlerinin çözmeye çalıştığı problemler için sağlam bir test alanıdır.

Lyu, şaşırtıcı büyüme seviyelerini şu şekilde yorumladı:

Bu büyüme oranı, hem yerel politika yapıcılarına hem de ayrı yetkililerin kripto para birimleri konusundaki duruşlarını değiştirebilir. Buna rağmen Afrika’da dijital para için gelecek vadeden bir geleceğin kaçınılmaz olduğuna inanıyorum.

Afrika’da kripto para kullanımı son zamanlarda dikkat çeken bir konu olmaya başladı. Birçok analist, bölgenin sunduğu ekonomik fırsatların çok büyük olduğunu düşünüyor.

Afrika’daki genel sorunları sayacak olursak; artan enflasyon, yüksek işsizlik oranları, banka hizmetlerine zayıf erişim ve uluslararası ödemeler için yüksek ücretler olduğunu söyleyebiliriz. Bu sorunların hepsi aslında kripto paralarla çözülebiliyor. Bu yüzden Afrika’daki kripto para kullanıcı sayısı artıyor olabilir.

Lyu ise bu konu hakkında şunları söyledi:

Bölgenin yaşadığı ekonomik sorunlar, insanları ekonomik açıdan yeni araçlar ve teknolojiler aramaya zorluyor.

Afrika’daki birçok genç, programlama ve internet teknolojilerini keşfediyor. Bu yüzden her geçen gün nüfusun teknolojik farkındalığı artıyor.

Bununla birlikte uzun vadede Afrika, kripto paraların yerel halk arasında yaygın olarak kullanılmasına tanık olabiliriz. Afrika’da yaşayan insanların yaş ortalaması 19 olarak biliniyor. Bununla birlikte nüfusun %40’ından fazlası kentlerde yaşıyor. Genç nüfuslu ülkelerin değişime ayak uydurabilmesinin daha olası olduğunu da belirtmemiz gerekir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version