Muhabbit

Yapılan Bir Ankete Göre, Amerikalılar Kripto Para Düzenlemelerine Sıcak Bakıyor!

Ankete göre yatırımcıların çoğu, hükümetin dijital varlıkları net bir şekilde düzenlemesi gerektiğini düşünüyor.

Florida

Florida muhabbit

Amerikalılar her ne kadar kripto paralar konusunda güven problemi yaşasa da, yapılan yeni bir ankete göre yatırımcıların çoğu, hükümetin dijital varlıkları net bir şekilde düzenlemesi gerektiğini düşünüyor.  

Konu ile ilgili olarak Grayscale tarafından yaptırılan yeni bir ankete göre, ankete katılan Amerikalı yatırımcıların yüzde seksene yakını kripto para endüstrisinin düzenlenmesi gerektiğini söylüyor. Bunun yanında katılımcıların %76’sı da hükümetin kripto para ticareti için “açık kurallar” oluşturması gerektiğini belirtiyor. 

The Harris Poll şirketi tarafından Grayscale için gerçekleştirilen anket, Washington DC’deki politika yapıcıların kripto para birimleri için yeni kurallar belirlemeyi düşünmesiyle ortaya çıktı. Bilindiği üzere kripto varlık endüstrisi, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonuna dijital varlıklar konusunda yeni yetki verecek bir yasa tasarısı üzerinde bir tartışma içerisinde yer alıyor. İşte bu tartışmaların ortasında gerçekleştirilen yeni anket, konu hakkında bazı sonuçları ortaya koyuyor.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen anketin, 6-11 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında 2.029 kişi ile gerçekleştirildiği belirtildi. Harris Poll, anket sonrası açıklamasında, Amerikalıların kripto paralar konusunda açıkça belirlenmiş kurallar ve düzenlemeler istediğini belirtiyor. Şirket ayrıca, ankete katılanların, kripto paraların herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlamak için düzenlemenin tüketici odaklı olması gerektiğini istediğini belirtiyor.

Bunların yanında, ankete katılanların yüzde 84’ünün, hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel yatırım araçlarına güvendikleri belirtiliyor. Kripto paralara güvendiklerini belirten yatırımcıların oranı ise yüzde 51 civarında bulunuyor. Her ne kadar kripto paralar konusunda temkinli olsa da, ankete katılanların yarısından fazlasının kripto paraları “finansın geleceği” olarak gördükleri belirtiliyor. 

Düzenlemeler, Amerikalıları Kripto Paralara Yönlendirebilir

Anket sonucuna göre yorum yapan sektörün önde gelen isimleri, kripto para endüstrisi için getirilecek düzenlemelerin, daha fazla Amerikalıyı dijital varlıklara yatırım yapmaya yönlendirebileceğini belirtiyor. Ankete katılanların %57’sinin, kripto para alanına yönelik düzenleme olması durumunda, bu alana yatırım yapmanın daha rahat olacağını söylediği belirtiyor.

Anket daha detaylı incelendiğinde, katılımcıların yaklaşık beşte birinin, bir varlık veya yatırım aracı olarak Bitcoin, Ethereum, Dogecoin veya USDC gibi kripto para birimlerine sahip olduğu görülüyor. Bu kişilerin yaklaşık %6’sının da aynı zamanda NFT’lere sahip oldukları belirtiliyor.  

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version