Muhabbit

Yatırım Gurusuna Göre Bitcoin Zamanla Yok Olacak!

bitcoin

Bitcoin’in 2017 yılının başlarında şişmeye başlayan balon olduğunu söyleyen yatırımcı Jim Rogers, bunun sadece Bitcoin değil bütün kripto paralar için geçerli olduğunu iddia etti.

19 Haziran tarihinde AERA dot ile yaptığı röportajda yatırımcı, Bitcoin ve diğer kripto paralarda dahil olmak üzere, tüm kripto para birimlerinin “sıfırlanacağını” söyledi.

Rogers AERO dot’a verdiği ropörtajda, “kripto para kullanan insanlar hükümetlerden daha akıllı olduklarını düşünüyorlar. Aslında haklılar, ama hükümetler de kripto para kullanan insanların sahip olmadığı bir güce sahip, silahlar. Kripto paraların elinde sonunda yok olacağını düşünmemin sebebi, herhangi bir şekilde ülkelerin orduları ile bağlantılı olmaması.

Kripto para birimlerinin fiyatlarının yükselmesi ve düşmesi ile hükümetlerin aldığı kararlar arasında, henüz kanıtlanmamış bir korelasyon var. Örneğin, Donald Trump 1 Haziran’da Beyaz Saray civarındaki barışçıl protestocuları zorla dağıttıktan sonra, Bitcoin’in fiyatı %8’den fazla artmıştı.

Kripto Sadece Bir Kumar

Aralık 2017’de Bitcoin, tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 20.000$’ı görmeden önce Rogers, Bitcoin’in tam olarak şişirilmiş bir balon olduğunu söylemişti.

Kripto para birimleri bir kaç sene öncesine kadar yoktu. Fakat bir anda göz açıp kapayıncaya kadar 100 kat, 1000 kat değer kazandılar. Bundan dolayı kripto paralar şişirilmiş bir balon gibi görünüyor ve doğru fiyatı asla tahmin edemiyorum. Sanal para bir yatırım aracı değildir sadece kumardır.

Warren Buffett ve Georger Soros gibi milyarderlerin yanı sıra Rogers’da dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olarak kabul görüyor. Rogers’ın AERO dot’a verdiği röportajda takındığı tavır, tıpkı “kripto para birimlerinin temelde hiçbir değeri yok” diyen Buffett gibi olduğu görülüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version