Muhabbit

Yatırım Şirketi Paradigm Bitcoin Geliştiricisine Sponsor Oldu!

Paradigm, Bitcoin geliştiricilerinden Avustralyalı Anthony Towns’a sponsor olduğunu duyurdu.

bir ödeme yöntemi

Kripto yatırım şirketi Paradigm, Bitcoin geliştiricilerine sponsor olan şirketlerin arasına katılmış durumda.

Paradigm, Bitcoin geliştiricilerinden Avustralyalı Anthony Towns’a sponsor olduğunu duyurdu.

California merkezli kripto yatırım şirketi daha önce Tagomi, Argent ve Uniswap’a verdiği destek ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şirketin kurucularından Matt Huang Bitcoin geliştiricilerini destekleme kararları ile ilgili olarak, Bitcoin’in en önemli kripto para olduğunu bu sebeple de Paradigm’in Bitcoin geliştirmelerini destekleme sorumluluğunu taşıdığını açıkladı.

Geçtiğimiz dönemde Square, BitMEX ve OKCoin gibi birçok şirketin Bitcoin geliştiricilerini desteklediğinden sizlere bahsetmiştik. Haziran ayında gelen 150.000 $’lık destek BitMEX ve OKCoin işbirliği ile Bitcoin geliştiricisi Amirit Uttarwar’a gitmişti.

Huang ise Paradigm’in Towns’a ne kadarlık bir destek sağlayacağından bahsetmedi. Uttarwar geçtiğimiz dönemde de Xapo tarafından finanse edilmişti. Destek bütçesi için ise “standart bir mühendis maaşı” tanımlaması yapılmakta.

Towns 2017’den beri Bitcoin için olmak üzere toplamda neredeyse 20 yıldır açık kaynaklı projelerde geliştirici olarak çalışmakta.

Geçtiğimiz dönemde açık kaynak projeleri olan Schnorr ve Taproot’ta da çalışan Towns, uzun zamandır açık kaynak projelere destek vermekte.

Town’ın maaşı Paradigm tarafından ödenecek ancak Town çalışmaları konusunda tamamen özgür olacak.

Yapılan sponsorluk ödemeleri hakkında konuşan Sequoia Capital ortağı, sponsorlukların ya da ödenen hibelerin Bitcoin topluluğuna karşı bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Paradigm tarafından ödenecek hibenin şartları arasında Bitcoin ağı üzerinde “ikinci katman” uygulamaları gibi yeni fırsatlar oluşturmak bulunuyor.

Yatırım şirketlerinin ya da kripto para borsalarının geliştiricilere ödedikleri hibeler için ne düşünüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version