Muhabbit

Yearn Finance Cream Lending İle Ortaklık Kuruyor!

İki protokol güçlerini birleştiriyor!

Yearn Finance

Yearn Finance ve Pickle Finance’in ortaklık haberinden iki gün sonra, Yearn Finance kurucusu Andre Cronje, Compound ve Aave’ye benzer bir borç verme protokolü olan Cream ile olan entegrasyonun ayrıntılarını yayınladı.

Perşembe günü yayınlanan blog yazısında, iki protokolün, Cream V2’nin piyasaya sürülmesi için nasıl işbirliği içine gireceğini özetliyor. Ortaklık kapsamında, ekipler geliştirme kaynaklarını birleştirecek ve iki protokol arasındaki etkileşim sağlanmış olacak.

Yearn kullanıcıları, Cream’den borç almak için teminat olarak yield farming fonundaki payları kullanabilecek.

İşbirliği, kredi ürünlerinde uzmanlaşan Cream ile gelecekteki sürümlerle devam edecek. Yearn tarafından inşa edilecek yeni bir kredi platformu olan Stable Credit, Cream aracılığı ile piyasaya sürülecek. Borç vermede daha fazla esneklik sağalayacak bu protokol gelecek geliştirmeler arasında yerini almış durumda.

Yine de Pickle Finance’in aksine, Cream’in yönetişimi ve token ekonomisi değişmeden kalacak. İki protokol büyük ölçüde ayrı kalacak ve sinerji durumu doğrudan bir birleşmeden ziyade yakın bir ortaklığa benzeyecek.

Topluluk, Pickle Finance birleşmesinden önce kendilerine danışılmaması konusundaki endişelerini dile getirerek konunun oylamaya sunulması gerektiğini öne sürdü. Sonrasında bir yetkili, entegrasyonların çoğu Pickle tarafında olduğu için teknik olarak onay gerektirmediğini belirtti.

Olaylara karşı genellikle muhalif bir görüş alan DeFi araştırmacısı Chris Blec, bu kararların, yönetişim tokenlerinin insanların beklediğinden daha az kontrol sunduğunu vurguladığını düşünüyor.

Yearn topluluğu şimdiye kadar Cream entegrasyonuna olumlu tepki verdi, ancak çoğu kullanıcının bu entegrasyondan haberdar olduğu kesin değil.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version