Muhabbit

Yearn Finance Kurucusu Yeni DeFi Protokolünü Tanıttı! yCredit Nedir?

Yearn Finance kurucusu Andre Cronje, yeni DeFi protokolünü duyurdu. Cronje tarafından oluşturulan yeni protokolün adı ise yCredit.

defi

Yearn Finance kurucusu Andre Cronje, yeni DeFi protokolünü duyurdu. Cronje tarafından oluşturulan yeni protokolün adı ise yCredit.

Yeni protokole kullanıcılar ERC-20 tokenleri yatırabiliyor. Bu sayede de yCREDIT Token elde edebiliyor. Platform üstünde teminat olarak kabul edilen bir ERC-20 tokeni aracılığı ile borç alabilen kullanıcılar için Cronje’den önemli bir uyarı da gelmiş durumda.

Protokolün halen deney aşamasında olduğunu belirten Cronje, kullanıcıları yüksek “risk” konusunda uyarıyor. Bu noktada geçtiğimiz dönemde sorun yaşayan DeFi protokolleri de göz önüne alındığında ortada ciddi bir risk durumunun bulunduğu belirtiliyor.

yCredit üzerinde halihazırda, AAVE, BNB, BUSD, CRV, COMP, DAI, ETH, LINK, MKR, REN, renBTC, SNX, SUSD, TUSD, UNI, USDC, USDT, wNXM, wBTC ve YFI teminat olarak kabul edilmekte. Kullanıcıları bu tokenleri teminat göstererek yCREDIT tokenlerine sahip olabiliyor. Tokenlerin geri getirilmesi halinde ise teminat olarak gösterilen varlıklar geri alınıyor.

yCredit her bir yatırma işlemi, trade, swap, borç alma ve geri ödeme işlemi için yüzde 0.5’lik komisyon talep ediyor. Bu komisyonlar ise yCredit kontratında stake edilen yCREDIT token sahiplerine dağıtılıyor.

Halihazırda birçok projesi olan Andre Cronje’den 2020 tamamlanmadan yeni bir proje daha bekleniyordu. Cronje tarafından ortaya konan projeler arasında Deriswap, Keep3r Network, StableCredit, yInsure Finance ve ySwap Exchange gibi DeFi platformları bulunuyor.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version