Muhabbit

Yearn Finance Sitesinin Klonuna Dikkat Edin!

Yearn Finance’in klonu bilgilerinizi çalmak istiyor!

Yearn Finance

Merkezsiz finans “yield farming” platformu Yearn Finance kullanıcıları, yeni bir dolandırıcılık hamlesi ile karşı karşıya!

Görünüşe göre dolandırıcılar, Yearn Finance’in internet sitesini birebir kopyalamış ve kullanıcıların hesap bilgilerini bu şekilde kayıt ediyorlar.

Yearn Finance’in klon sitesi, orijinal internet sitesinin tasarımından alan adına kadar mükemmel bir şekilde kopyalamış durumda. İnternet sitesinin ardındaki dolandırıcılar “yaerm.finance” alan ismini almış.

Ayrıca dolandırıcılar, açılış sayfalarını “yearn finance” anahtar kelimesi ile tanıttılar. Böylece insanlar gerçek internet sitesini aradığında, klon internet sitesini de gördüler.

Yearn Finance’in klon ve gerçek adresi.

Bir kullanıcı reklama tıkladığında, onu tam olarak Yearn Finance’in resmi internet sitesine benzeyen internet sitesine yönlendirir. Bununla beraber, görünen ilk pencerede aşağı inince internet sitesinde “yedi kolay saç stili” adında konuyla ilgisiz bir rehberi görebilirsiniz.

Klon internet sitesinde tıpkı orijinal internet sitesinde olduğu gibi, 6 farklı sekme bulunuyor. Bu bağlantılar, kullanıcıların hangi sekmeye tıkladıklarına bakmaksızın, onları cüzdanlarına giriş yapmalarını isteyen bir sayfaya yönlendiriyor.

Kullanıcılar, giriş yaptıklarında klon site, aralarından seçim yapabilecekleri kripto cüzdanlarının bir listesini gösterir. Ardından, kullanıcılarıdan giriş bilgilerini ve parolasını paylaşmasını isteyen açılır bir pencere gösterir.

Klon dolandırıcıları, kripto alanında nispeten yaygındır. Başka bir internet sitesi, bu tür bir dolandırıcılık yaparak Trust Wallet‘ı taklit etmişti.

Crypto India, Twitter’da dolandıcırıların, Binance Coin ile kullanıcıları dolandırmaya çalışan dolandırıcıların taktiğini anlattı.

Dolandırıcılar rastgele kullanıcılara, BNB Dust şeklinde ödüller yolluyordu. Bu ödülleri talep etmek isteyen kullanıcılar dolandırıcıların yolladığı bağlantıya tıklıyor ve yeni bir pencere açılıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu açılır pencerede, kullanıcılardan kişisel bilgileri talep ediliyor.

Ne yazık ki, eğer dikkatsiz bir kullanıcıysanız, bu tarz tuzaklara kolayca düşebilirsiniz. Çünkü dolandırıcılar bu işi o kadar profesyonel bir hale getirdi ki, iki internet sitesi arasında fark yok denilecek kadar az. Siz siz olun, kullandığınız internet sitelerinin orijinal bağlantılarını her zaman kontrol edin.

Son Yazılar

Exit mobile version