Muhabbit

Yeni Nesil İçin Bitcoin Geleneksel Paradan Farksız 

Z nesli, Bitcoin hakkında olumlu düşünceye sahip. Kripto paraların yaygınlaşması ve kullanım alanlarının genişlemesi yeni nesil tarafından çabuk kabul gördü. İnsanların büyük çoğunluğu dijital paraları bir ödeme şekli olarak görüyor. Kripto paralara yatırımın belli bir kısmını genç nesil oluşturuyor. Yeni para birimlerine ilgi duyan gençler yatırım için döviz ya da altın yerine dijital para tercihinde bulunuyor. 

Dünyaca ünlü yazar Robert Kiyosaki, Bitcoin ve dünyanın gidişatıyla ilgili twitterdan görüşlerini paylaştı. Kiyosaki, “BTC halkın parası şeklinde isimlendirebiliriz. BTC aynı geleneksel ödeme araçları gibi görülebilir.” açıklamasında bulundu. Robert Kiyosaki, üst üste iki gün Bitcoin hakkında fikirlerini paylaştı. Yaptığı paylaşımda yeni neslin para biriminin BTC olduğunu vurguladı. Gençlerin daha çok dijital paraya yöneldiğini belirtti. Kiyosaki;

Amerikan Doları sürekli değer kaybediyor. Yatırım için altın ya da BTC biriktirmek en mantıklısı.

Robert Kiyosaki’nin açıklamasından sonra kripto para düşkünleri harekete geçti. Kullanıcılar, Kiyosaki’ye düşüncelerinden dolayı tebrik ve teşekkür mesajı attı. Yazar Kiyosaki’nin farkındalık oluşturması kullanıcıların hoşuna gitti.

Bitcoin Son Yılların Trend Para Birimi 

2000’li yıllar dünya çapında birçok yeniliğin yaşandığı dönemin başlangıcıdır. Hatta 2000 yılı milenyum olarak adlandırılır. Milenyum ile birlikte hayatımız daha fazla dijitalleşti. İnsanlar, dijitale karşı iyice bağımlı oldu. 2010 senesi ve sonrasında global düzeyde yaşanılan devrimlerle birlikte internet, çağın vazgeçilmezi oldu. İnternet ile birlikte dijital ödeme sistemleriyle beraber yeni para birimleri de icat edildi. Bitcoin ve türevleri de bunlardan biri.  

Bitcoin gibi para birimleri 2010 yılından sonra hayatımıza girdi. Ancak dijital paraların altın çağı 2018 yılı oldu. Para birimlerinin en yüksek değerleri 2018 yılında ölçüldü. Günümüze kadar gelen süreçte kripto para birimleri değerine değer kattı. Dijital paralara en çabuk Z nesli adapte oldu. Yeni nesil, ödeme birimlerini çabucak kabullendi. İsmini daha önce hiç duymadığımız birçok genç zengin oldu. Yaptıkları Bitcoin yatırımı sayesinde ün yaptı. Geleneksel para yerine, yeni trendi tercih etti. Bunun sonucunda ise, belli bir şöhrete sahip oldular. Ayrıca genç nesil dijital paraları, nakit ödemelerle eş değer olarak gördü. 

Son Yazılar

Exit mobile version