Muhabbit

Yeni Ekipmanlar Günlük 8 Dolara Varan Kârlar Elde Ediyor!

Halving sonrasında blok ödüllerinin yarı yarıya azalması ile birlikte ortaya çıkan madencilik cihazlarındaki karlılık sorunu, yeni nesil cihazlarda görülmüyor.

madencilik muhabbit

Yeni verilere göre Bitmain ve MicroBT tarafından üretilen yeni nesil madencilik ekipmanları oldukça karlı çalışıyor.

Halving sonrasında blok ödüllerinin yarı yarıya azalması ile birlikte ortaya çıkan madencilik cihazlarındaki karlılık sorunu, yeni nesil cihazlarda görülmüyor.

Bitcoin “hash rate”inin neredeyse yüzde 17’sini oluşturan S9 serisi cihazların günlük 2.5 $ civarı zarar yazmaya başladıklarını sizlere bildirmiştik.

The Block tarafından paylaşılan verilere göre ise yeni nesil cihazlar günlük 8 $’ı geçen karlara ulaşabiliyor.

Madencilik ekipmanları arasında en yüksek verimliliğe sahip cihaz ise MicroBT üretimi Whatsminer M30S++. Günlük 8.5 $’dan daha fazla kar elde eden cihaz, madencilik ekipmanları arasında zirvede bulunuyor.

Hemen arkasından ise Bitmain üretimi Antminer S19 Pro gelmekte. S19 Pro’nunda, MicroBt üretimi cihaz ile kafa kafaya olduğunu söylemek mümkün.

Cynosure Technologies tarafından üretimi yapılan diğer bir cihaz Hummer Miner H9 Pro ise günlük 6 $’a yakın bir karlılık ile madencilik işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ek olarak listede Bitmain’in Antminer S17 serisi ve MicroBT’nin M31 serileri de karlı cihazlar olarak öne çıkmakta.

Karlılık Fiyat, Elektrik Maliyeti ve Zorluk Seviyesine Göre Değişiklik Gösteriyor

Tabi bu karlılık oranları sabit değil. Bahsettiğimiz değerler Bitcoin fiyatının 9,700 $, elektrik maliyetinin 0.03 $/kWh ve zorluk seviyesinin dün yaşadığı yüzde 6’lık düşüş ile birlikte geldiği seviye baz alınarak hesaplanmış durumda.

Son Yazılar

Exit mobile version