Muhabbit

Yeni Stablecoin Rekoru Kırıldı! Tether Yine Lider!

Stablecoin tarafında rekor kırılmaya devam ediyor.

tether

Stablecoin tarafında rekor kırılmaya devam ediyor.

Ocak ayı henüz bitmemiş olmasına rağmen ağ üzerinde taşınan “stablecoin”lerin değeri 237 Milyar $’ı aştı.

25 Ocak itibarıyla güncellenmiş verilere göre Ocak ayı gelmiş geçmiş en büyük stablecoin transfer hacmine sahne oldu.

The Block Research verilerine göre 237 Milyar $’lık transfer gerçekleştirilirken, bir önceki rekor olan Aralık ayından yüzde 33 daha fazla transfere ev sahipliği yapıldı.

Stabelcoin Transfer Hacimleri

Stablecoin transferleri noktasında yüzde 63’e varan dominansı bulunan Tether, liderliğini sürdürüyor. Önceki aylara göre pastadaki payının azalmaya devam ettiği Tether’ın en yakın rakibi ise USDC olarak öne çıkıyor.

Stablecoin transferlerinin yüzde 21’i USDC ile gerçekleştirilirken, yüzde 9’luk kısım ise DAI ile gerçekleştirildi. 2020 yılının ikinci yarısı ile birlikte arz noktasında büyük bir artış yaşayan DAI, en büyük üçüncü stablecoin olarak öne çıkıyor. Merkezsiz yapısı ile güven veren DAI, basımları büyük bir şeffaflık içinde gerçekleştiriyor.

Ethereum ağı üzerinde ödenen ücretlerin önemli bir kısmı Tether transferleri için ödenirken, Tether, Uniswap’in ardından en büyük paya sahip durumda.

Ethereum Üzerindeki Komisyon Ödemeleri

Basımların artması ile birlikte stablecoin hacimleri ve miktarlarında büyük artış yaşanıyor. Sizce bu artış önümüzdeki dönemde de devam edecek mi?

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version