Muhabbit

Yeni SEC Başkanı Gary Gensler Kimdir?

Yeni SEC başkanını daha yakından tanıyalım.

Yeni SEC

Yeni SEC Başkanı Gary Gensler, 3 Şubat 2021’de ABD başkanı Joe Biden tarafından aday gösterildi ve 14 Nisan tarihinde Senato tarafından onay gördü.

17 Nisan 2021 tarihinde yemin eden Gensler, mevcut görevinden önce, MIT Sloan’da profesörlük yapıyordu. Ayrıca Gensler, School of Management ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) da eski başkanlığını yapmış bir isim.

Gensler, adil, düzenli ve verimli bir şekilde piyasaları sürdürme, sermaye oluşumunu kolaylaştırma ve yatırımcıları koruma ve ayrıca piyasada halkın güvenini sağlama konusunda SEC’e liderlik edecek.

CFTC’nin Disiplinli İsmi Gensler!

Gensler, kariyerinin önemli bir bölümünü hükümet görevlisi olarak geçirdi. Son zamanlarda finans sektörü planlamasında Biden’ın ekibine liderlik etti. 2009’dan 2014’e kadar CFTC’nin başkanı olan Gensler, 2008 mali krizinin ardından swap işlemlerini düzenleyen kuralları sıkı bir şekilde uygulaması ile ünlü.

Gary Gensler, CFTC başkanı olarak beş yıllı görevi sırasında bir Senato Komitesi önünde ifade veriyor.

Gensler, CFTC ile yaptığı çalışmaların yanı sıra, ciddi bir deneyime sahip. Gensler, 2002 Sarbanes-Oxley Yasası’nı hazırlarken ABD senatörü Paul Sarbanes’in kıdemli danışmanıydı. Clinton yönetimi sırasında, Hazine Müsteşarlığı yardımcısı ve İç Finansman Müsteşarlığı görevlerinde de bulundu.

Bununla beraber Gensler, hizmetlerinden dolayı Hazine Bakanlığı’nın en büyük ödülü olan Alexander Hamilton Ödülü’ne layık görüldü. Gensler’in SEC başkanı olmadan önceki son görevi ise, MIT Sloan School of Management’te Global Ekonomi ve Yönetim Uygulaması profesörlüğü ve MIT’s Fintech@CSAIL.2’nin eş direktörlüğüydü.

Gensler’in CFTC ile çalışması ona disiplinli bir düzenleyici ününü kazandırdı. Sosyal adalet ve iklim değişikliği gibi temel demokratik politikaları ele alan ve ilgili riskler hakkında daha fazla kurumsal açıklık gerektirmesi de dahil olmak üzere, yeni kurallar ile haşır neşir olunacağı aşikar.

Gary Gensler’in Eğitimi ve Erken Kariyeri

Bir Baltimore vatandaşı olan Gensler, Pennsylvania Üniversitesi, Wharton School’dan bir lisans ve MBA derecesine sahiptir. Bunun yanında Gensler, Goldman Sachs Group Inc.’de kariyerine başladı.

Bunun yanında o zamanki Başkan Bill Clinton‘un kendisini Hazine Departmanı’nda sekreter yardımcılığına aday göstermesinin ardından kamu sektörüne giriş yaptı ve 2009’da CFTC başkanı oldu.

Yeni SEC Başkanı Nelere Dikkat Edecek?

Yeni SEC başkanı Gensler’in yapacağı kripto para düzenlemesi, kendisinin yoğun bir şekilde gündeminde olacağı bir şekilde gerçekleşecek. Fakat yapılan açıklamalara göre Gensler’in asıl amacı, düzenleyici netliği sağlamak.

Bildiğiniz gibi SEC, menkul kıymetler üzerindeki kapsamı göz önüne alındığında, dijital para birimlerini hedefleyen düzenleyici planları uzun bir süredir erteliyordu. Ancak MIT Sloan School of Management’ta uzun bir süredir blockchain ve kripto para birimlerine odaklanan bir profesör olan Gensler, bu durumu tersine çevirebilir.

Gary Gensler Twitter Adresi

Yeni SEC başkanı Twitter platformunu aktif olarak kullanmamayı tercih etmektedir. Gary Gensler resmi twitter adresi olmamasından dolayı fan hesapları bulunmakta ve gelişmeler ile ilgili paylaşımlar yapmaktadır.

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version