Muhabbit

Yeni Vergi Yasası Sonrası, Hindistan Borsaları Hacim Kaybı Yaşıyor!

Vergi mevzuatının nisan ayında yürürlüğe girmesi ile Hindistan’daki kripto para borsaları, kullanıcı işlemlerinde önemli bir düşüş yaşadı.

Hindistan-Vergi-Muhabbit

Hindistan-Vergi-Muhabbit

Yeni vergi mevzuatının nisan ayında yürürlüğe girmesinden bu yana, Hindistan’daki kripto para borsaları, kullanıcılarının işlem hacminde önemli bir düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili çıkan haberlerde, çeşitli Hint borsalarındaki hacimlerin %15 ila %55 arasında düştüğü belirtiliyor.

Hatırlayacağınız üzere, uzun süredir Hindistan hükümetinde kripto paralara uygulanacak vergi konusunda belirsizlik hakimdi. Kısa süre önce Hindistan hükümeti, aldığı kararla birlikte Hindistan’da kripto paralara yüzde 30 oranında vergi getirmişti. Kamuoyunda uzun süre yer eden bu karar, yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılansa da 2022 yılının Nisan ayında uygulama kararına gidilmişti. Şimdi ise uygulanmaya başlanan bu kararın, borsa hacimlerinde düşüşe neden olduğu belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan CREBACO Global CEO’su Sidharth Sogani, mart sonuna kıyasla işlemlerde %55’e varan bir düşüş ve Hindistan borsalarındaki alan trafiğinde yaklaşık %40’lık bir düşüş gördüklerini söyledi.

Yine Hindistan’da büyük bir kripto para borsası olan WazirX, ayın başında 208 milyon dolar olan ticaret hacminin şu anda 100 milyon doların altına düştüğünü belirtti. Crypto India’nın kurucu ortağı Aditya Singh ise borsalardaki hacim düşüşlerine dair bir grafik paylaştı.

Yetkililer Kontrolü Ele Almak İstiyor

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Hintli yatırımcılar, ülkedeki kripto para kullanımı durumuyla ilgili belirsizliklerle karşı karşıya kaldılar. Hintli yetkililer ise bir süredir kripto para piyasasını kontrol altına almak istiyor. Atılan adımlar sonrasında ise yürürlüğe giren yeni vergi mevzuatının Hindistan pazarı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu görülüyor. 

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version