Muhabbit

Yeni Web3 MOBA Oyunu Battle For Giostone Nedir?

Avalaunch’un desteklediği Battle For Giostone oyunu çok dikkat çekecek!

Web3 alanında her gün yeni oyunlar çıkmaya devam ediyor. Çıkan oyunlar arasında ise en çok sevilen türlerden biri MOBA olmakta. Web3 alanındaki yeni MOBA oyunu Battle For Giostone da çok ses getirmeye hazırlanıyor.

MOBA tarzındaki oyunlar ustalaşması en zor oyunlar olarak görülüyor. Çünkü her karakter kombinasyonu sonucu sonsuz sayıda strateji ortaya çıkıyor. Takım koordinasyonu gerektiren oyunda başarıya ulaşmak için herkesin kendi görevini eksiksiz gerçekleştirmesi gerekiyor. 5 kişilik takımda herkes kendi rolünü oynaması gerekiyor ve oynayamayanın eksiğini kapatmak için de diğer kişilerin daha fazla çaba göstermesi gerekiyor. Bundan dolayı oyunda düzenli bir hareket biçimi yok ve anlık kararlar verilmesi gerekiyor. Bu da oyunda ustalaşmayı zor hale getiriyor. Web2 MOBA oyunları arasında Dota2 ve League of Legends en çok bilinen oyunlar olsa da bu alanda benzer yüzlerce oyun bulunuyor.

Avalaunch platformu üzerinde IDO’su şu anda gerçekleşen Battle For Giostone ise Web2’yi bir üst kademeye taşıyarak MOBA oyunlarını Web3’e taşıyor. Birçok geliştirmesi tamamlanan oyunun yakın zamanda alfa sürümünün çıkması bekleniyor. Oyunda 5’er kişilik 2 takım bulunuyor ve takımların amacı 25 dakika içerisinde düşmanın üssünü yok etmek. Bu sistem diğer MOBA oyunlarında bulunan mekanik ile aynı.

Ancak bu oyunda diğer MOBA oyunlarında olmayan bir şey bulunuyor. Verilen 25 dakikalık sürede düşman üssü yok edilmez ise tüm oyuncular ejderha Gio tarafından bir alana ışınlanıyor. Bu canavar etrafında savaş gerçekleşirken, canavarı öldüren takım bir güçlendirici alıyor. Bu süreçte karşı takım oyuncularını öldüren takım oyunun kazananı oluyor.

Battle For Giostone’un Yeni Özellikleri

Battle For Giostone oyunu için eşsiz olan bir başka özellik ise seçilen kahramanlar. Oyunda sabit becerili kahramanlar kullanmak yerine kahramanlarda istenilen becerilerin kullanılmasına izin verilmiş. Bu sayede oyuncular kendi isteklerine ve oyun tarzlarına göre kahramanlarını düzenleyebiliyor. Oyunda 6 adet kahraman ve 72 adet beceri bulunuyor. İstenilen kahramana 4 adet kalıcı beceri ekleniyor ve bu sayede 6 milyon farklı oynanış kombinasyonu ve strateji ortaya çıkıyor.

Battle For Giostone, gerçek MOBA severler için tasarlanmış bir oyun olarak göze çarpıyor. Oyuncuların oyundan zevk alması için eski MOBA oyunlarındaki bazı özellikler de kullanılıyor. Örnek olarak oyun yaratıklarının yanında düşman kahramanına saldırırsanız yaratıklar size saldırmaya başlıyor. Zamanla oyunculardan sağlanacak geri dönüşler sayesinde oyun, tamamen oyuncuların zevkine göre düzenlenmiş olacak.

Oyunda herkes kendi karakterini oluşturacağı için, oyun içi becerilerin diğer becerilerden çok güçlü veya zayıf olmaması için çok çaba harcanıyor. Oyun içindeki görüntülerin de kullanıcıların seveceği şekilde yapılması için bir takımın gece gündüz çalıştığı bildirildi.

Tabii ki oyunun Web3 olmasıyla, oyunu oynayarak para kazanmak da mümkün olacak. Oyuncular, oyunu oynayarak, turnuvalara katılarak, birleştirme yaparak ve ürettikleri kahramanları satarak para kazanabilecek. Pasif kazanç olarak ise, BFG tokenların ve elde edilen NFT şeklindeki beceri ve kahramanların stake edilmesiyle sağlanacak.

Oyunun CEO’su ve Kurucu Ortağı Mile Gramatikov‘un koyu bir Dota2 oyuncu olduğunu da vurgulamak lazım. En iyi arkadaşları ile Dota2’den tanıştığını belirten Gramatikov, Dota2 ile ilgili 20’den fazla e-spor etkinliği düzenlediğini de katıldığı Avalaunch AMA‘sında açıkladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur

Son Yazılar

Exit mobile version