Muhabbit

Yeni Yasa Tasarısı, El Salvador’un ABD’ye Yönelik Risklerini Azaltmayı Amaçlıyor !

Üç ABD Senatörü, El Salvador’un Bitcoin Yasasının işleyişini detaylandıran rapor hazırladı ve riskleri azaltmak için yeni bir tasarı sundu!

El Salvador

El Salvador

Yeni tasarı ile El Salvador, Bitcoin yasasında bulunan ABD’ye yönelik riskleri en aza indirgemeye çalışıyor. Üç senatör, El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul ettikten sonra bazı riskleri azaltmayı amaçlayan yasayı ABD Senatosu’na sundu.

ABD Senatosu, Temsilciler Meclisi ile birlikte Birleşik Devletler Kongresini oluşturan iki yasama organından biridir.

El Salvador için yapılan yeni yasa tasarısı, kara para aklama ve terör finansmanı gibi ABD’nin finansal sistemine zarar verecek eylemlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Tasarı, Cumhuriyetçi Senatörler Jim Risch, Bill Cassidy ve Demokrat Senatör Bob Menendez’in birlikte çalışmasıyla birlikte oluşturuldu. Senatör Risch 16 Şubat 2022 tarihinde yaptığı duyurusunda şunlardan bahsetti:

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesi, Orta Amerika’daki ekonomik istikrarı sarsabilir.

Senatör Cassidy ise şunları söyledi:

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmek, kara para aklayan mafyaların işini kolaylaştırıyor. Bununla birlikte ABD’nin çıkarlarını baltalıyor.

Yeni tasarı meclisten geçerse hükümet, Federal kurumlara Orta Amerika ulusunun siber güvenlik ve finansal istikrar konusunu çeşitli yönlerini değerlendiren bir rapor sunmaları için 60 gün süre tanıyacak.

Raporun ilk bölümü; El Salvador’un Bitcoin Yasası’nı nasıl geliştirdiğinden ve yürürlüğe nasıl koyduğundan bahsedecek. Bununla birlikte El Salvador’un dijital varlıklarla finansal bütünlüğü sağlayıp sağlamadığını ve siber güvenlik risklerini nasıl azaltacağı konusunu da içerecek.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını da anlatacak olan rapor, kripto paraların bireyler ve işletmeler üzerindeki etkisini de kapsayacak.

Raporun bir sonraki bölümü ise; El Salvador’un internet altyapısını ele alacak ve ülkede kripto paraların kullanım derecesini belirleyecek. Güvenliğin çok önemli bir konu olduğu kripto para piyasasında rapor, hack olaylarını da ele alacak.

Son olarak raporun ikinci bölümünde ülkedeki halkın banka gibi kurumlar olmadan finansal erişim oranını değerlendirecek. Bu raporların yayımlanmasının ardından, yasa tasarısındaki bilgilere dayalı olarak çeşitli aksiyonlar alınacak.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkesine empoze edilen bu algıya tepki göstererek şunları söyledi:

Egemen ve bağımsız bir ulus üzerinde 0 yargı yetkiniz var. Biz sizin sömürgeniz, arka bahçeniz veya ön bahçeniz değiliz.

İlginizi Çekebilir: El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Kimdir?

Nayib Bukele

El Salvador hükümeti, Haziran 2021’de Bitcoin Yasası’nı çıkardı. Bu, Bitcoin’i (BTC) ülkede yasal bir para birimi haline getirerek işletmeleri onu bir ödeme aracı olarak kabul etmeye zorladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version