Muhabbit

Yeni Zelanda CBDC Potansiyelini Araştıracak!

Yeni Zelanda Reserve Bankası tarafından yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek bir dizi görüşmede merkez bankası dijital para birimi (CBDC) potansiyeli araştırılacak.

yeni zelanda cbdc muhabbit

CBDC yarışına bir katılım da Yeni Zelanda’dan oluyor! Yeni Zelanda Reserve Bankası tarafından yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek bir dizi görüşmede merkez bankası dijital para birimi (CBDC) potansiyeli araştırılacak.

Ülkenin merkez bankası Yeni Zelanda Reserve Bankası Başkan Yardımcısı Christian Hawkesby, 7 Temmuz Çarşamba yani bugün yaptığı açıklamada merkez bankasının “Yeni Zelandalı vatandaşların ödemelerini nasıl yaptığı ve nasıl tasarruf ettiğine dair geleceğin kilit meselelerinin” konuşulacağını söyledi.

Açıklamada hükümet destekli bir para biçimi olarak nakit ile birlikte çalışan bir CBDC’nin potansiyellerinin de konuşulacağı ve araştırılacağı yer alıyordu.

“Gelecekte şüphesiz ki nakit çok daha az kullanılacak.”

Yeni Zelanda Reserve Bankası Başkan Yardımcısı Chrıstıan Hawkesby

Hawkesby, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) fiziksel para yani nakit kullanımını azaltmanın bazı olumsuz etkilerini ele alma potansiyelinden bahsetti. Araştırılmak istenenin tam da bu potansiyel olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte görüşmelerde kripto para birimleri ve fiat para birimlerinden kaynaklanan sorunlara da değinileceğini söyledi.

Yeni Zelanda Da CBDC Yarışına Katılacak!

Çin’in başı çektiği CBDC yarışına katılan veyahut katılma isteğini belirten son ülke Yeni Zelanda oluyor. Çin geçtiğimiz aylarda birçok şehrinde airdrop düzenleyerek vatandaşlarına Dijital Yuan dağıtmıştı. Çin’in dışında Güney Kore ve İsveç son dönemlerde CBDC için testlere başladıklarını açıklamıştı.

Yeni Zelanda yarışa yeni katılmayı planlıyor ancak yüz ölçümü ve ekonomik olarak dünya çapında ilk 20’de olmasıyla kısa süre içerisinde ilerleyeceği tahmin ediliyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version