Muhabbit

Yeni Zelanda Polisi BTC-e Fonlarına El Koydu!

Yeni Zelanda polisi, kripto para borsası BTC-e’yi yönettiği iddia edilen şirketin 140 milyon Yeni Zelanda dolarına yani 91 milyon dolarına el koydu.

Düzenleyici siber

Yeni Zelanda polisi, kripto para borsası BTC-e’yi yönettiği iddia edilen şirketin 140 milyon Yeni Zelanda dolarına yani 91 milyon dolarına el koydu.

Alexander Vinnik, zamanının en büyük kripto para borsası Mt. Gox’un çöküşüne neden olan siber saldırı ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle suçlanmıştı. Yunanistan tatili sırasında yakalanan Vinnik’in nereye iade edileceği veya davanın nerede görüleceği diplomatik bir krize neden olmuştu. 24 Ocak’ta Yunanistan’dan Fransa’ya iadesi gerçekleştirilen Vinnik, aynı gün hastaneye kaldırılmıştı. Dava süresince Fransa’da kalacağı sonra ise önce Yunanistan’a sonra Amerika’ya iade edileceği açıklanmıştı.

The Guardian’ın haberine göre, Fransa’daki dava süresince iletişimde olan Yeni Zelanda polisi, BTC-e borsasını yönettiği iddia edilen Yeni Zelanda’da kayıtlı bir şirket olan Canton Business Corporation’ın banka hesaplarına el koydu.

Yeni Zelanda polisinin dün akşam (22.06.2020) yaptığı basın açıklamasında, Yeni Zelanda tarihinde yapılan en büyük meblağdaki el koyma olduğundan bahsedildi.

Yeni Zelanda polis teşkilatından Komiser Andrew Carter, ele geçirilen para için, dünya çapında binlerce insanı mağdur eden olaydan elde edilen fonun sonunda ele geçirildiğini iletti.

Ayrıca Carter, BTC-e borsasının kara para aklama kontrolleri ve politikalarını göz önüne almayarak suçluların borsa yoluyla kara para aklamalarına izin verdiğine değindi. Yeni Zelanda polisinin Amerika Birleşik Devletleri Milli Gelirler Dairesi (Vergi Dairesi) ile işbirliği içerisinde olduğu da belirtildi. Yüksek Mahkeme’ye fonlar üzerindeki hakların kaybı ile alakalı bir talepte bulunulacağı da eklendi.

Bütün bunlar olurken Alexander Vinnik, suçsuzluğunu iddia etmeye devam ediyor. Hatta kendisinin BTC-e yöneticisi değil de danışmanı olduğunu öne sürdü. Ancak BTC-e ve Mt. Gox olayı dışında birçok suçlama daha yakasını bırakmayacak gibi gözüküyor.

Son Yazılar

Exit mobile version