Muhabbit

YouTube CEO’su NFT’ler Hakkında Açıklama Yaptı!

Detaylar haberimizde!

YouTube

YouTube muhabbit

YouTube’un CEO’su Susan Wojcicki, 25 Ocak Salı günü yaptığı açıklamada, video platformu için NFT çözümünü araştırdıklarını açıkladı.

Wojcicki, konu hakkında pek fazla detay vermemiş olsa da, yaptığı bu açıklama Google’ın üst şirketi Alphabet Inc.’in kripto para piyasasına ilgi göstermeye başladığına işaret ediyor.

Bildiğiniz gibi YouTube’un sosyal medya alanındaki rakipleri, NFT ve kripto para çözümlerini bir süredir araştırmaya başlamıştı. Hatta günümüzün popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, hem kullanıcıların kripto para halinde bağış almasına olanak tanıyor hem de kullanıcıların profil fotoğraflarını NFT’ler ile değiştirmesine fırsat sunmak için çalışmalar yapıyor.

Rakip Firmaların İzinde!

Ayrıca geçtiğimiz günlerde bildirdiğimiz bir habere göre Facebook’un ana şirketi Meta, hem Facebook hem de Instagram için NFT çözümlerini araştırmaya başladığını açıklamıştı.

Bildiğiniz gibi NFT’ler, insanların koleksiyon ürünlerini alıp satabileceği, saklayabileceği ve üretebileceği bir varlık sınıfı olarak hayatımıza giriş yaptı.

Bununla birlikte YouTube, uzun bir süredir içerik üreticilerinin platform üzerinden gelir elde etmesi için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların sonucunda içerik üreticileri, “katıl” butonu ismi verilen yeni bir gelir kapısına sahip oldu. Ayrıca Wojcicki, içerik üreticiler için yeni bir gelir kapısı sunma fikrine karşı çıkmıyor. Aksine kendisi, kripto para ekosistemi etrafında oluşturulan web3 kavramına çok sıcak bakıyor.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki

Geçtiğimiz haftalarda içerik üreticileri ile iletişime geçen CEO, onlara şu e-postayı attı:

İçerik üreticilerin ve takipçilerin YouTube üzerinde yaşadığı deneyimi güçlendirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bu durumda NFT’ler gibi yeni nesil ekonomik enstrümanları araştırdığımızı sizler ile paylaşmak isteriz. Bu sayede YouTube ekosistemini daha canlı tutmayı planlıyoruz.

YouTube Shorts Popülerleşiyor!

Bunun yanı sıra Wojcicki, içerik üreticilerine yolladığı mesajda, TikTok’tan esinlenilen bir özellik olan YouTube Shorts hakkında konuştu. CEO’dan elde ettiğimiz bilgilere göre YouTube Shorts, 2020’nin sonlarında piyasaya sürüldüğünden bu yana, 5 trilyondan fazla video görüntülenmesi elde etmiş.

YouTube Shorts

Bildiğiniz gibi YouTube tarafında kripto paralar ve blockchain teknolojisi ile ilgili içerik üreticileri, uzun bir süredir bu sayede gelir elde ediyor. Ayrıca video platformu, bazı kötü niyetli içerik üreticilerinden de muzdarip durumda.

Web3’e ilgi duyan kişiler, içeriklerin internet ile buluştuğu YouTube ve Instagram gibi platformlardan ziyade, kripto para ve blockchain ekosistemi etrafında geliştirilen projelere daha çok ilgi gösteriyor.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version