Muhabbit

Yüzlerce Kişiyi Dolandıran Kripto Para Çetesi, Hong Kong’da Tutuklandı!

Dolandırıcılar, Tayvan, İngiltere ve Singapur gibi ülkelerde yüklü miktarda dolandırıcılık yaptı.

Hong Kong

Hong Kong Muhabbit

Dünya çapında 100’den fazla kripto para dolandırıcılığı ile yatırımcılardan yaklaşık 1,4 Milyon Dolarlık fon çalan 19 kripto para dolandırıcısı Hong Kong’da polis tarafından tutuklandı.

Tutuklamayı duyuran Hong Kong polisi, davayla bağlantılı olarak dokuz bilgisayar, 128 akıllı telefon, 179.600 dolar değerinde nakit ve bir spor arabaya el koyduklarını belirtti.

İddialara göre kripto para dolandırıcıları Tayvan, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere ve Hong Kong’daki insanları dolandırdı. Polis tarafından yapılan açıklamada, bir yatırımcı 97.500 dolar kadar kayıp vererek, ülkedeki tek bir davadaki en büyük bireysel kayıplardan birini yaşamış oldu.

Kripto Para Dolandırıcılarının Yöntemleri

Hong Kong polisine göre 18-31 yaş grubundan 11 erkek ve 8’i kadın kişiden oluşan grupta, tutuklananlar arasında teknisyenler, yöneticiler ve fenomenler yer alıyor. Dolandırıcıların ofis kurmak için şehirde binalar kiraladıkları ve yatırımcılara, fonlarını, belirledikleri bir kripto para e-cüzdanlarına ve dolandırıcıların banka hesaplarına aktarmalarını söyleyen sosyal medya fenomenleri ile iş birliği yaptığı söyleniyor.

Başka bir yöntem olarak, mağdurlara, yatırım tutarını dolandırıcılar tarafından tasarlanan sahte uygulamaya veya web sitesine aktarmak için, düzenlenmemiş ve resmi olmayan kripto para uygulamaları yüklemeleri talimatını verdikleri belirtiliyor. Böylece söyleneni yapan kullanıcılar, kripto para dolandırıcıları tarafından tasarlanan sahte web sitesine veya uygulamaya yaptıkları yatırımdan görünürde kâr elde etmeye başladılar. Ancak mağdurlar, paralarını çekmeye çalıştıklarında dolandırıcılığı fark ettiler.

Son zamanlarda kripto para sektöründe yaşanan dolandırıcılıklar ile mücadele eden Hong Kong polisi, yine yakın zaman önce, Singapur’daki banka hesapları aracılığıyla150 milyon doları akladıkları iddiasıyla dört kişiyi daha tutuklamıştı.

Kripto Para Dolandırıcılık Faaliyetlerinde Artış Var

Kripto para alanında işlenen suçlar, kripto para topluluğu ve dünya için bir sorun olmaya devam ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre, kripto para birimi ile ilgili dolandırıcılık faaliyetlerinin geçen yıl neredeyse iki katına çıktığını ortaya koyuyor. Bununla birlikte, geçmişte yaşanan olaylar göz önüne alındığında 2021 yılında da bu tür faaliyetlerin sayısında önemli bir artış öngörülüyor.

Dolandırıcılık önleme şirketi Bolster Research tarafından yayımlanan “Kripto Para Dolandırıcılığı Raporu” na göre, kripto paraların popülaritesinin artması ve koronavirüs salgınının ortaya çıkması 2020 yılında başlayan kripto para dolandırıcılığı rakamlarını artırdı.

Bolster, web sitesi analizleri sonucunda geçen yıl 400.000‘den fazla kripto para dolandırıcılığının meydana geldiğini belirtiyor. Elde edilen bu sayıların 2019 yılında görülen dolandırıcılıklara göre %40’lık bir artış yaşadığı ve 2021 yılında daha da artacağı dile getiriliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version