Muhabbit

Yüzlerce Sahte ChatGPT Tokenı Kripto Para Dünyasını Gafil Avladı

Kötü niyetli piyasa aktörleri ChatGPT tarafından üretilmiş yüzlerce sahte tokenla kripto para kullanıcılarını dolandırıyor.

Son dönemde teknoloji dünyasını kasıp kavuran ChatGPT çılgınlığı kripto para sektörünü de vurdu. Ortaya çıkan son haberlere göre kötü niyetli piyasa aktörleri ChatGPT tarafından üretilmiş yüzlerce sahte tokenla kripto para bahisçilerini dolandırıyor.

Üretilen yüzlerce sahte tokenın 132’sinin BNB Chain üzerinde yer aldığı, 25’inin ise Ethereum üzerinde yer aldığı belirtiliyor. Solana, Arbitrum, OKChain ve Cronos gibi platformlarda da sahte tokenların mevcut olduğu ifade ediliyor.

Söz konusu sahte tokenlar yazılım devi Microsoft’un OpenAI’ın chatbot’unu arama hizmetlerine entegre edeceğini belirtmesinden sonra ortaya çıktı.

Her ne kadar OpenAI ChatGPT’nın yaratıcısı olarak dikkat çekse de, Microsoft’un kendi chatbot’unun herkes tarafından erişilebilen ChatGPT’den daha gelişmiş olduğu iddia ediliyor.

Sahte “BingChatGPT” Tokenları Milyonlarca Dolar Dolandırıyor

ChatGPT’nın popülaritesinden yararlanmakta bir dakika bile kaybetmek istemeyen dolandırıcılar ise birçok “BingChatGPT”nin piyasaya sürülmesine vesile oldu. İlginç olan ise pek de güven vermeyen bu BingChatGPT’lerin binlerce dolarlık ticaret hacimlerine ulaşması.

Konuya dair araştırma yapan blockchain güvenlik firması PeckShield’a göre yeni üretilen onlarca BingChatGPT’nın 3’ü dolandırıcılık tuzağı gibi dururken 2’si de yüksek satış vergisine sahip.

Kripto para sektöründe “honeypot” olarak bahsedilen dolandırıcılık tuzakları kullanıcının ek fon göndermesi koşuluyla, rastgele bir kullanıcıya fonlarını sızdırıyormuş gibi davranan akıllı sözleşmeler olarak dikkat çekiyor.

Satış vergisi ise ilgili bir token satıldığında yasa dışı bir akıllı sözleşme tarafından alınan kasıtlı para miktarını ifade ediyor.

İlginizi çekebilir: Google, Sam Bankman-Fried’ın Finanse Ettiği Bir AI Firmasına 300 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

An itibarıyla 170’ten fazla ChatGPT tabanlı tokenın Uniswap ve PancakeSwap gibi merkeziyetsiz borsalarda yer aldığı gözlemleniyor. Bu tokenlardan en popülerinin piyasa değeri 250 milyon dolardan fazla, 300’den fazla yatırımcıya sahip, Ethereum üzerinde yer alıyor ve 600.000 dolar likiditesi var. BNB Chain’de yer alan bir versiyonu ise 246.000 dolar likiditeye sahip ve piyasa değeri 24 milyon dolardan fazla.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version