Muhabbit

ZeroSwap Nedir?

Sıfır ücret ile işlem gerçekleştirmeyi amaçlayan bir DEX olan, ZeroSwap nedir?

Zeroswap-Nedir-Muhabbit

Zeroswap-Nedir-Muhabbit

Zeroswap, sıfır ücret ile işlem gerçekleştirmeyi amaçlayan, çok zincirli bir merkeziyetsiz borsa protokolüdür. Platform, Ethereum, BSC, Polkadot ve Elrond gibi çoklu zincirlere tek bir çatı altında erişim sağlayarak zincir üzerinde ticareti basit ve kolay hale getirmeyi amaçlamaktadır. Başka bir ifade ile ZeroSwap, Likidite Madenciliği, DeFi Token Teklifi ve DEX Toplama özelliklerine sahip olan çok zincirli bir protokoldür. 

Protokol, kullanıcılara, zincir üzerinde yaptıkları ticaret işlemlerinde çeşitli ödüller sunmaktadır. Mevcut DEX’lere likidite sağlayacak olan platform, sıfır işlem ücreti ile de tüm işlemler “Gas” ücreti olmadan gerçekleştirmektedir.

Bilindiği üzere kripto para borsaları, blok zinciri ve kripto para ekosisteminin temel altyapısı olarak görev yapmaktadır. Bu alanda çekirdek ve kesintisiz kullanıcı deneyimindeki yeniliklere ve kripto para adaptasyonuna kapıyı açan merkezi borsalar oldu. Ancak zamanla yaşanan gelişmeler merkezi borsalara alternatif modeller ortaya çıkardı. Çünkü yatımcılar merkezi borsalarda bir çok alanda problemler ile karşılaşmaya başladı.

İşte merkeziyetsiz borsalar da burada devreye girerek yatırımcılara farklı bir ticaret deneyimi yaşatmaya başladı. Böylece merkezi olmayan bir dünyada, sansürün ve kısıtlamaların olmadığı bir ortamda yapılan ticaret işlemleri oldukça popüler hale gelmiş oldu.

Son zamanlarda merkezi olmayan borsalar (Uniswap, SushiSwap vb.), günlük ticaret hacminde merkezi borsaları oldukça geride bıraktı. Bu da gösteriyor ki kripto para adaptasyonu CEX’ten (merkezi yönetime sahip borsalar), DEX’e (merkeziyetsiz borsalar) doğru evriliyor. Hatta tüm DeFi ekosistemi üzerinde kilitli olan değer yaklaşık olarak 150 milyar dolar ile tarihi rekorları kırıyor. Bu miktar her geçen gün de artmaya devam ediyor.

DeFilLama

ZeroSwap Exchange’in Özellikleri

ZeroSwap, mevcut DEX’lerdeki tüm eksik olan yönleri tamamlayarak, kullanıcıların kolaylıkla alım satım yapması için tam donanımlı bir platform hizmeti sunmaktadır. Bunlardan bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Gas Ücretsiz İşlemler: Tüm zincir içi işlemler ve likidite ekleme/çıkarma işlemleri gas ücretsiz işlemlerle işlenir, bu işlem ücreti madencilik yoluyla gerçekleşir.
  2. Sıfır Ücret: Likidite ekleme/kaldırma ve protokole göre alım satımlarında SIFIR maliyet.
  3. Ödüller: Kullanıcılar, likidite madenciliğinden ve zincir üzerinde ticaret yaptıkları ve likidite sağladıkları her defasında ödüller kazanacaklar.
  4. DEX Toplama: En iyi oranları kolaylaştırmak için mevcut tüm protokollerden likidite toplanması.
  5. Geliştirilen Bir Platform: Platform mevcut iş akışlarına ek olarak, sürekli gelişen teknolojide, etkin ve geliştirici dostu bir protokol oluşturmayı hedeflemektedir.

ZeroSwap Yol Haritası

ZeroSwap, platformun yol haritasında belirtilen ve 2021 yılı üçüncü çeyreğine kadar belirlenen güncelleme ve geliştirmelerin çoğunu gerçekleştirmiş durumda. Platformun, yılın son çeyreğinde ise, ZeroSwap Protokolü ile Limit Emirleri, Zincirler Arası Ticaret Köprüsü, ZeroSwap için Piyasa Yapıcı Paketi ve Zero Protokolü ile Sıfır Ücret Kredisi için ZeroLend projesi gibi gelişmeleri tamamlaması bekleniyor.

ZeroSwap Yol Haritası

ZeroSwap Yardımcı Programları

  1. Çoklu Zincir: Protokol, Binance akıllı zinciri ve Ethereum’u destekleyen, bunun yanında daha fazla yeni zincir ekleyerek ilerlemesini sürdüren bir çoklu zincir olacağını belirtiyor.
  2. DTO Platformu: Fiyatların altını çizen piyasa yapıcı mekanizma ile yeni tokenların lansmanını başlatmak için bir DeFi Token Teklif platformu.
  3. Piyasa Yapıcı Takım: ZeroSwap, zincir içi ticaretini güçlendirmek için oluşturulmuş, Ubiquitous Market Making Suite.
  4. Likidite Madenciliği: ZeroSwap aracılığıyla Liquidity’de DEX’te havuz oluşturarak ödül kazanma imkanı.

ZeroSwap Yola Çıkış Amacı

ZeroSwap’ı oluşturan ekip, platformu oluştururken, asıl amaçlarının tüm enerji ve zamanlarını bu projeye ayırarak, kullanıcıları merkeziyetçiliğin gerçek gücüyle güçlendirmek, onlara daha fazla değer katmak ve teknik olmayan bir kullanıcı için, karmaşıklık yaratmadan ticareti çok daha kolay hale getirmek olduğu belirtiliyor.

Platform Web Sitesi: https://zeroswap.io/

Twitter: https://twitter.com/ZeroSwapLabs

Telegram: https://t.me/zeroswap

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version