Muhabbit

Zimbambve, IMF Uyarılarına Aldırmadı!

Zimbabve Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) uyarılarına aldırmıyor. Zimbambve IMF’nin uyarısına karşın 39 milyon dolarlık altın destekli dijital token satışı yaptı.

Yeni Boyut- IMF

Yeni Boyut- IMF

Zimbabve Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) uyarılarına aldırmıyor. Zimbambve IMF’nin uyarısına karşın 39 milyon dolarlık altın destekli dijital token satışı yaptı. Zimbambve yapmış olduğu bu hamlesiyle yerel para biriminin dolar karşısında değer kaybını önlenmeyi planlıyor.

Bildiğiniz üzere IMF, daha önceki açıklamalarında bu konudaki riskler hakkında uyarılarda bulunmuştu. Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulunmuştu:

“Toptan CBDC’lerin istenmeyen durumlar için oldukça az yer bırakacak şekilde yerleştirilebileceğini düşünüyoruz, halbuki perakende CBDC’ler finansal sistemi, bunun ne gibi sonuçlara yol açabileceğini tam olarak bilmediğimiz bir şekilde dönüştürmeye devam ediyor.”

Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva

Zimbambve IMF’nin Uyarısına Karşın 39 Milyon Dolarlık Altın Destekli Dijital Token Satışı Yaptı!

Zimbabve Merkez Bankası, 12 Mayıs 2023 tarihinde altın destekli kripto para biriminin satışı için toplamda 14,07 milyar Zimbabve doları karşılığında 135 başvuru aldığını kamuoyuna duyurmuştu. Söz konusu bu tokenların satışı ise bireysel müşteriler için minimum 10 dolar seviyesinden gerçekleşirken, kurumsallar için 5 bin dolar üzerinden gerçekleşti. Enflasyondan korunmak için çalışmalar yürüten Zimbabve Merkez Bankasının IMF ile bu konuma gelmesi ise kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. RBZ Valisi Dr. John Mangudya konuyla ilişkili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Altına dayalı dijital tokenlerin ihraç edilmesi, ekonomide mevcut olan değeri koruyan araçları genişletmek ve yatırım araçlarının bölünebilirliğini artırmak ve kamu tarafından erişim ve kullanımlarını genişletmek anlamına geliyor.”

RBZ Valisi Dr. John Mangudya

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version