Muhabbit

Zoom’un CIO’su Harry Moseley: İnsandan Çok İş Var!

Zoom’un CIO’su Harry Moseley, geçtiğimiz günlerde merkeziyetsiz işyerlerinin geleceğini ve ürününü konuşmak üzere Coindesk’e bir röportaj verdi.

zoom muhabbit

Zoom’un CIO’su Harry Moseley, geçtiğimiz günlerde merkeziyetsiz işyerlerinin geleceğini ve ürününü konuşmak üzere Coindesk’e bir röportaj verdi.

Zoom Video Communications, merkezi California San Jose’de bulunan bulut bilişim kullanarak video-konferans hizmeti veren bir şirkettir.

Zoom’un merkeziyetsiz olmamasına rağmen, kripto para proje iletişimleri için video-konferans aracı olmasıyla birçok insanın gözünde endüstrinin merkeziyetsiz topluluklarını birbiriyle iletişimde kalmasını mümkün kılan önemli bir uygulama.

Birçok alanda kariyer yapmış olan teknoloji uzmanı Harry Moseley, şimdi Zoom’un CIO’su olarak merkeziyetsizlik konusunu ele almak için CoinDesk’ten Michael Casey‘ye röportaj verdi. Röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

İnsandan çok iş alanı var!

Röportajın ilk odak noktası, yeteneklerin özellikle coğrafi olarak eşit dağıtılmamasıydı.

“İnsanlardan fazla işimiz var. Çalıştığınız yere, işinize yetenekli insan çekmek çok zor. Gerçekten çok zor ve yıllar geçtikçe daha da zorlaştı.”

Harry Moseley

Michael Casey’nin sonraki sorusu “İşbirliğini nasıl yapıyorsunuz? Coğrafi olarak dengesiz dağıtılmış işgücüne sahip insanları nasıl bağlıyorsunuz?” oldu.

“İletişimde önemli olan sadece kelimeler değil, ses tonu. En önemlisiyse beden dili. Zoom’un asıl önemli rolü de video-konferans sayesinde iletişimin en önemli etmeni sağlaması. Seçme şansımız olsaydı tabii ki hepimiz bir odada toplanmayı tercih ederdik. Ancak ne yazık ki bu her zaman mümkün olamayabiliyor.”

HARRY MOSELEY

Videoda geçtiğimiz günlerde Zoom’da bazı kullanıcıları potansiyel hack ihtimaliyle karşı karşıya bırakan güvenlik ihlalinden de bahsediliyor. Moseley bu durumun bir daha asla yaşanmasına izin vermemeyi amaçladığını söylüyor.

Ayrıca Moseley, güvenlik, regülasyon ve gizlilik haklarını da kapsayan takaslar olduğunun da dikkate alınması gerektiğini söylüyor.

“Güvenlik, gizlilik ve regülasyonlar arasındaki dengeye dikkat etmelisiniz. Regülasyonun kayması ki bu çok sık meydana gelebiliyor, büyük teknoloji şirketlerinin yenilik peşinden koşmasını engelleyebilir”

HARRY MOSELEY

Son Yazılar

Exit mobile version