Muhabbit

ABD Finansal Siber Suçlarla Mücadele Ekibi Kuruyor

ABD Gizli Servis, Elektronik Suçlar Görev Kuvveti ve Mali Suçlar Görev Kuvveti’ni tek bir hale getirdikten sonra, 1o Temmuz tarihinde Siber Dolandırıcılık Tim’ini, kısaca CFTF’yi duyurdu.

Resmi açıklamalara göre, Gizli Servis iki seneden fazla bir süredir finans sektörü ile ilgili suçlarla mücadele etmek için bir tim oluşturmayı planlıyordu.

CFTF, yasadışı kredi kartı piyasasının, dark web üzerinde çalınan verilerin satışı ve şirketlerin bankacılık işlemlerinin arttığı bir bağlamda ortaya çıktı.

Kripto İşlemleri İle İlgili Endişeler

Gizli servis, çevrimiçi yasadışı işlemlerin arkasındaki kripto para birimlerinin rölüne dair endişe duyuyor. Bunun en büyük sebebi ise, suçluların yasadışı para aklama işlemleri için kullandıkları enstrümanların kripto para birimleri olması.

PerimeterX’in güvenlik uzmanı Ameet Naik, CFTF’nin Resmi lansmanı hakkında şunları söyledi:

Mali suçlar ve siber suçlar bir madalyonun iki yüzüdür. Bu tarz saldırılar, dark web pazarlarında ve gerçek dünyada ödeme sahtekarlıkları olarak boy göstermekte. Yaşanan bu olaylar, işletmelere zarar veriyor ve finansal sisteme olan güveni baltalıyor. CFTF’nin kurulması, yaşanan bu sorunlara yönelik adımlar atıldığının bir göstergesi.

CFTF’nin misyonu, finansal siber suçlarla ilgili tüm araştırmaları için en iyi koordinasyonu sağlamayı ve bu suçların yayılmasını engellemek olarak nitelendirildi.

Siber Mali Suçlar Finansal Sistem İçin Yüksek Risk Yaratıyor

Gizli Servis, özellikle ABD mali sisteminin, ulusötesi siber suçların “büyüyen tehdidi” ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

KnowBe4 görevlisi Erich Kron konu ile ilgili şunları söyledi:

Bu birleşim gerçekten güzel bir haber. Çünkü bugünlerde pek çok mali suçun siber yollarla yapıldığı aşikar. Bu birleşim ile birlikte siber suçlara yönelik bürokratik yük azalacak ve bu sayede çok daha hızlı adımlar atılabilecek. ABD’deki kuruluşların mali ve siber suçlar nedeniyle yara aldığını göz önüne alırsak, hükümetin bunu ciddiye aldığını ve sorunu çözebilmek adına harekete geçtiğini görmek güzel.

Digital Shadows tarafından yakın bir zamanda yapılan araştırma, dark web üzerinden 15 milyardan fazla insanın kimlik bilgisinin dolaşımda olduğunu ve bu oranın 2018 yılından bu yana %300 arttığını ortaya koydu.

Son Yazılar

Exit mobile version