Muhabbit

ABD’li Senatör: “Kripto Paralar Konusunda Alarm Zilini Çalıyorum!”

Senatör, kripto paralar konusundaki endişelerini dile getirdi.

Senatörler toplantı

CFTC kongre

ABD’li Senatör Elizabeth Warren, son dönemlerde kripto para firmalarının iflas koruması için başvuruda bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, kripto para yatırımı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Warren, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) harekete geçmeye çağırarak şu ifadelere yer verdi:

“Kongrenin harekete geçmesi gerekiyor, ancak SEC’in, kuralları getirmek ve bunları çiğneyen kripto para aktörlerini çökertmek için yetkililerini kullanma sorumluluğu var. Kripto paralar konusunda alarm zilini çalıyorum, tüketicileri ve finansal istikrarı korumak için daha güçlü kurallara ihtiyaç duyuyorum.”

Bilindiği üzere kısa süre önce, kripto para borç verme şirketi Celsius Network, para çekme işlemlerini dondurduktan sonra iflas koruması için kuruma başvuruda bulunmuştu. Yine geçtiğimiz hafta, başka bir kripto para borç verme şirketi Voyager Digital, iflas koruması için başvuruda bulunmuştu. Şirket, bu başvurusuna neden olarak kripto para piyasalarındaki dalgalanmayı ve iflas eden kripto para hedge fonu Three Arrows Capital’in kredi temerrüdünü gösterdi.

Bu gelişmelerin üzerine ise Warren şu açıklamayı yaptı:

“Çok fazla kripto para şirketi, müşterileri dolandırdı ve içeridekiler paralarını çekerken sıradan yatırımcılar zarara uğradı.”

SEC lideri Hester Peirce ise geçtiğimiz mayıs ayında Menkul Kıymetler Başkanı’nın kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusundaki endişelerini dile getirdi.

“Dolandırıcılığın peşine düşebiliriz ve inovasyon tarafında daha olumlu bir rol oynayabiliriz, ancak bunu başarmalıyız, çalışmalıyız. Şimdiye kadar bu işi yapmaya istekli olduğumuzu görmedim.”

Senatör Baskı Yapıyor

SEC başkanı Gary Gensler, kripto para düzenlemesine uygulama merkezli bir yaklaşım getirdiği için oldukça fazla eleştirildi. Mayıs ayında, menkul kıymetler gözlemcisi, uygulama bölümünün kripto para biriminin kapasitesini neredeyse iki katına çıkaracağını söyledi. 

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Senatör Warren’ın da, Gensler’e birkaç kez kripto para gözetimini hızlandırması için baskı yaptığı biliniyor. Hatta Warren, geçen yıl temmuz ayında, kripto para ticaretinin artan riskleri konusunda uyardı ve menkul kıymetler düzenleyicisini bu riskleri ele almak için tam yetkisini kullanmaya çağırdı. 

Ayrıca, DeFi’ın, kripto paraların en tehlikeli parçası olduğunu söyleyerek, düzenleyicileri “çok geç olmadan” stablecoinleri ve DeFi platformlarını kısıtlamaya çağırdı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version