Muhabbit

Abra Stellar Blockchain’inini Kullanacak!

abra

Küresel kripto ve itibari para cüzdanlarının ve borsa uygulamasının sahibi Abra, Stellar Development Foundation’ın (SDF) 2020 başlarındaki 5 Milyon $’lık yatırımının bir sonucu olarak, bankacılık hizmetlerini Stellar Blockchain’inin desteği ile vermeyi planlıyor.

SDF’in 15 Temmuz tarihindeki ikinci çeyrek inceleme toplantısında, Abra CEO’su Bill Barhydt, Abra’nın şirket tarafından geliştirdiği bankacılık tipi özelliklere odaklanmasından bahsetti. Barhydt özellikle, önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkması beklenen “faiz kazanma kabiliyeti’nden” bahsetti.

Abra Yeni Yeteneklerini ve Özelliklerini Detaylandırdı

Toplantıda, faizle ilgili yaklaşan özellikleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Barhydt, “Bu sistem, kripto para birimlerine aşina olmayan tüketicilerin dolar depolamasına ve bu dolarlar ile önemli ölçüde faiz kazanmalarına izin veriyor.” dedi. Ayrıca, kripto sahipleri için aynı şekilde çalışan fonksiyonun yanında bir staking fonksiyonunu da getirmesi bekleniyor.

Genel olarak Abra, platformunda küresel likidite için bir dizi banka, borsa ile çalışıyor. Ayrıca diğer kuruluşlar ile de gerçek dünyadaki durumlara uygulama uyumluluğu sağlamak amacıyla iş birliği içinde.

Abra’nın müşteriye yönelik faiz üretiminin ardındaki operasyonun temelini ve yapısını açıklayan Barhydt, “çok sofistike bir sistem” olarak bahsettiği sistemi büyük kurumsal oyuncular ile çalıştırma isteğini belirtti.

Stellar Blockchain

Mayıs 2020 tarihinde SDF, Abra’ya 5 milyon $’lık bir fon sağlamıştı. Bu yatırım ile birlikte Abra, Stellar Blockchain’i ile çalışma planlarından bahsetti.

Barhydt, 15 Temmuz tarihindeki toplantıda, “Bu durumu başka bir seviyeye taşımamız için, Abra küresel ağda gerçek zamanlı olarak Stellar Blockchain’ini kullanarak işimizin büyük bir bölümünü inşa ediyor.

Blockchain alanındaki DeFi patlaması, kripto alanındaki kredi alma/verme ve faiz kazanma potansiyeli için bir yol gösterici olarak görünüyor. Barhydt, “Bu durumu bir üst seviyeye çıkarabilmek ve küresel ölçekteki geleneksel bankacılık uygulamalarına uyum sağlamak için Stellar platformunu kullanıyoruz.” dedi.

Uluslararası P2P, krediler ve ticaret finansmanı CEO’nun üstünde durduğu konulara örnek niteliğinde.

Giderek artan bir trend haline gelen Blockchain teknolojisi, son birkaç yıldır genel olarak piyasa devlerinden önemli bir şekilde ilgi görüyor. Bildiğiniz üzere Walmart ve Facebook gibi devler, kendi çeşitli blockchain kullanım senaryolarını araştırmak için çalışmalar yapmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version