Muhabbit

Adaptive Capital, Bitcoin’in Düşüşünden Darbe Aldı

Adaptive Bitcoin fiyatındaki sert düşüşün ardından kalan sermayeyi Sınırlı Ortaklarına iade etmeyi planladığını söyledi.

Kripto Para Tedbir Fonu Uyarlanabilir

Block tarafından gözden geçirilen bir yatırımcı mektubunda, Adaptive, 12-13 Mart tarihindeki Bitcoin fiyatındaki sert düşüşün ardından kalan sermayeyi ‘Sınırlı Ortaklarına’ iade etmeyi planladığını söyledi. Çünkü nasıl söylesek bilemedik amiyane tabirler o düşüşle muhtemelen “REKT” oldular.


Firma, “Adaptive operasyonları kapatma ve kalan fonları yatırımcılara iade etme kararı aldı.” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Böyle dengesiz bir ortamda devam eden operasyonların risklerinin potansiyel faydalara ağır bastığına inanıyoruz.”

Bitcoin fiyatı, ABD hisse senedi piyasasına kıyasla dijital varlık olarak nispeten sakin bir dönemden sonra 13 Mart’ta 1.000 dolardan fazla düştü. Dow Jones Industrial Average ayın başından beri düşüş göstermekte.



Adaptive, satışa düzgün yanıt verememesi nedeniyle “altyapı yetersizliklerini” suçladı. Mektupta adı geçmeyen BitMEX, fiyat düşüşü sırasında yaklaşık 45 dakika hizmet dışı kaldı. BitMEX, bulut hizmet sağlayıcılarında “donanım sorunu” olduğunu açıkladı.

Bu durumda 02:16 ve 02:40 saatleri arasında işlemlerin gecikmesine neden oldu. Normal hizmet 03:00’de devam ettiğini sözlerine ekledi. Kaynaklar Block’a Adaptive’in tasfiye edilen BitMEX ile ilgili hesapları tuttuğunu söyledi.


Kabiliyetimizi önemli ölçüde engelledi


Adaptive, “Günlük olarak kullandığımız bir dizi saygın borsa, platform ve araç, saldırı sırasında operasyonlarını durdurdu, bu durum işlem gerçekleştirme kabiliyetimizi önemli ölçüde engelledi.”

Adaptive’ın işleyişine aşina olan iki güvenilir kaynak, Block haber kanalına verdikleri röportajda firmanın %50’den daha fazla bir düşüşten çıktığını belirtti. Block incelemelerine göre, Adaptive’in 3 Ekim 2018’den 3 Mayıs 2019’a kadar % 552.77 olduğu bildirdi.

Deck’e göre, firma 7 Aralık’ta 2018’de bir yükseliş çağrısı yaptı. O tarihten bu yana Bitcoin’in değeri % 50’den fazla arttı.



Firma, Deck’e göre piyasayı zamanlama yeteneğini gerçek zamanlı olarak en büyük blok zinciri ağlarının çoğuna ait olan veriler üzerine kurulu kendilerine ait olan göstergelere bağladı.

Son Yazılar

Exit mobile version