Muhabbit

Algorand, Blockchain Game Alliance’a katıldı!

Algorand, Blockchain Game Alliance’a katılarak, oyun sektörüne katkılarda bulunmak istiyor.

Bir Amerikan blockchain girişimi olan Algorand, büyük bir blockchain oyun birliği olan Blockchain Game Alliance’a (BGA) katıldı.

Bir çok ulusal dijital para teknolojisine destek sağlayan Algorand, artık resmen Blockchain Game Alliance üyesi. BGA’nın sağladığı bilgilere göre, Algorand dışında ConsenSys ve MakerDAO başta olmak üzere dernek 60’tan fazla üyeye sahip.

2 Temmuz tarihinde üyelik işlemlerini basın ile paylaşan Algorand, firmanın Blockchain Game Alliance’a destekleyici bir güç olarak katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Blockchain ile Çevrimiçi Oyun Deneyimi

Algorand, derneğe katılımı ile birlikte oyun endüstrisine ciddi anlamda katkılar sunmak istiyor. Bunların arasında yeni para kazanma modellerinin yanı sıra, nonfungible denilen tokenlerin oyun içine entegre edilmesini de içeriyor. Ayrıca Algorand, oyun endüstrisine daha yüksek ağ hızı, düşük işlem maliyetleri ve genişletilmiş pazar seçenekleri gibi vaatler veriyor.

2019 yılında hayatına başlayan BGA’nın ana planı tahmin edebileceğiniz gibi, oyun sektörüne blockchain teknolojisi ile katkı sağlamak. Ayrıca dernek, lider teknoloji şirketlerinin sponsorlukları ile birlikte blockchain oyunlarını ve oyun endüstrisi etkinliklerini temsil ediyor.

Algorand’ın pazarlama programları yöneticisi Shamir Ozery, kurulan yeni ortaklık ile birlikte oyun endüstrisinde blockchain teknolojisinin kabulüne katkı sağlayacaklarını vurguladı.

BGA ile kurduğumuz ortaklık sayesinde, blockchain teknolojilerinin sunduğu fırsatları yaymak ve oyunlar ile birlikte güçlü topluluklar kurmayı planlıyoruz. Ayrıca bu, yeni nesil oyunculuğun oluşturulmasında, oynanmasında ve yayınlanma sürecinde potansiyelini göstermemiz için en iyi fırsat.

Dünya Çapında Büyük Bir Teknoloji Sağlayıcısı

FIDE Online Arena’nın çevrimiçi oyunlarını başlatmasıyla birlikte, Algorand blockchain teknolojisi ile bu oyunların derecelendirmelerini ve kayıtlarını yapmak için harekete geçmişti. Algorand yardımı ile yapılan ilk satranç oyunu ise, Algorand’ın kurucusu Silvio Micali ve büyük usta Sergey Karjakin tarafından yapıldı. Tahmin edebileceğiniz gibi galip taraf Sergey Karjakin’di.

2017 yılında kurulan Algorand, merkezsiz projeler ve uygulamalar için şeffaf bir altyapı oluşturmaya odaklanan bir projedir. Algorand protokolü, Marshall Adaları tarafından ülkenin ilk dijital para birimi için ortak olarak seçilince, Algorand dünya çapında ses getirdi.

Algorand’ın tokeni ALGO, dünyanın en büyük kripto para borsalarında yerini almakta. An itibariyle ALGO ilk 100 kripto para birimi arasında 53 sırada yer alıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version