Muhabbit

Almanya, Yasadışı Kripto Para İşlemleri Yürüten Darkweb Sitesini Kapattı!

Dünyanın en büyük darkweb sitelerinden birinin operatörü tutuklandı.

Alman yetkililer, kripto para birimleri ile yapılan ve değeri 164 milyon doları aşan işlemleri yürüten karanlık bir web pazarı olan DarkMarket’in operatörünü tutukladığını duyurdu.

34 yaşındaki ismi açıklanmayan Avustralyalı DarkMarket operatörünün, Almanya, Avustralya, Danimarka, Moldova, Ukrayna, İngiltere ve ABD gibi birkaç ülkeyi kapsayan ortak bir uluslararası operasyonda hafta sonu Almanya-Danimarka sınırı yakınlarında yakalandığı bildirildi. 

Bu kapsamda Europol tarafından yayımlanan bir rapora göre, yasadışı karanlık web pazarı, Koblenz Savcılığının siber suç birimi görevlileri tarafından devre dışı bırakıldı. 

Platform kaldırılmadan önce, uyuşturucu, sahte para, çalıntı veya sahte kredi kartı bilgileri, anonim SIM kartlar ve kötü amaçlı yazılım dahil olmak üzere çeşitli yasadışı ürünler satan 2.400‘den fazla satıcıya ve yaklaşık 500.000 kullanıcıya sahipti. 

DarkMarket’in, Bitcoin ve Monero da dahil olmak üzere 179 milyon dolar değerinde 320.000’den fazla işlem gerçekleştirdiği söyleniyor.

Yapılan duyuruya göre, Web sitesi kapalı olsa da, yetkililer platformun moderatörlerini, satıcılarını ve alıcılarını belirlemek ve yeni potansiyel müşteriler sağlamak için hala depolanan verileri araştırıyor. 

Son yıllarda, kripto para birimleri ile ilgili karanlık web faaliyetlerinde bir artış olduğu görülüyor. Suçlular, gizli işlemlerini güvenlik güçlerinden gizlemek için yasadışı malların ticareti için kripto para birimlerinin anonim özelliklerini sürekli olarak kullanmaya başladılar. Bu nedenle de BTC ve XMR gibi kripto para birimleri, gizlilik özellikleri nedeniyle bu kötü niyetli kişiler için en iyi seçim oluyor.

Bu tür faaliyetlerin önüne geçmek isteyen kripto para ile ilgili firmaların, bu suçluların yakalanması ve faaliyetlerinin engellenmesi için, son zamanlarda güvenlik güçleri ile birlikte çalışmalar yapmaya başladığı da biliniyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version