Muhabbit

Jeff Bezos Bütün Bitcoinleri Satın Alabilir mi?

Piyasada bulunan bütün Bitcoinler tek bir kişi tarafından satın alınabilir mi?

bitcoin-muhabbit

Dünya üzerindeki en zengin kişilerden biri olan Jeff Bezos dolaşımdaki bütün Bitcoin’leri alabilir mi? Eğer alabilseydi piyasada neler olurdu?

140 Milyar$’lık net serveti elinde tutan Jeff Bezos, teorik olarak dolaşımdaki bütün Bitcoinleri satın alabilir. Önde gelen bir madencilik firması olan Genesis Mining’den Salter konuyu şöyle değerlendirdi;

Tabii, Jeff Bezos sadece borsada işlem gören Bitcoinleri satın alabilirdi ve bunu yaparken fiyatları ciddi oranda arttırabilirdi, fakat bunu yaparken Bitcoin’in fiyatı artacağı için, insanlar ellerinde olan Bitcoinleri satmayı bırakacaktır. Bundan dolayı Bezos’un borsada işlem gören bitcoinlerin tamamını satın alabileceğini düşünmüyorum.

Şimdilerde Bitcoin’in dolaşımdaki arzı 18.339.687 fakat yıllar boyu toplanan Bitcoin arzı kayıplarda vermedi değil, çoğunlukla ilk zamanlarında Bitcoin satın alan yatırımcılar dijital cüzdanlarına erişimi kaybettiler. Yani bugüne kadar üretilmiş olan 18.339.687 adet Bitcoin’in tamamı satılabilir durumda değil ve bu miktarın ne kadar olduğunu söylemek çok güç, çünkü hangi cüzdana erişimin sağlanamadığı belli değil. Bu durum cüzdanlarını kaybetmiş olan yatırımcılar için içler acısı olsa da hali hazırda bulunan yatırımcılar için olumlu olarak nitelendirilebilir.

Bezos Mevcut Dolaşımdaki Likiditeyi Yok Edebilir

Salter ayrıca;

Bezos borsadaki bütün satın alma emirlerini girerse, piyasadaki bütün likidite hızlı bir şekilde erirdi, ve yükselen fiyat nedeniyle satın alma durma noktasına gelirdi.

Ayrıca bütün bu bahsedilen konunun spekülatif olduğundan ve gerçekte böyle bir durumun olmadığının üstünü çizdi.

Borsa değeri an itibariyle 7,115$ olan Bitcoin’in toplam piyasa değeri ise 130,483,137,741$’dır. Bu demek oluyor ki 140 Milyar dolarlık servetiyle Jeff Bezos teorik olarak piyasada bulunan Bitcoin’leri satın alırdı ve üzerine 10 Milyar dolar nakit parası cebinde kalırdı, ya da bankasında!

Son Yazılar

Exit mobile version