Muhabbit

Anket, Avustralyalılar’ın Kripto Paralara Yatırım Yaptığını Söylüyor!

Anketler, kripto paralardan yana!

Anket

2000’den fazla Avustralyalı yatırımcının katıldığı bir anket, Avustralyalıların altın ve gümüşe nazaran kripto paralara yatırım yaptığını ortaya çıkardı.

Şubat ayında BTC Markets adına yapılan anket, Avustralyalı yatırımcıların %12.6’sının Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahip olduğunu ortaya çıkardı. Yatırımcıların %12.1’i ise altın ve gümüş gibi değerli metallere yatırım yapıyor.

Bununla beraber, hisse senetleri yatırımcılar arasında açık ara en çok tercih edilen yatırım seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Ankete katılanların %63.6’sı doğrudan hisse sahibi ve %28.8’i borsa yatırım fonlarına yatırım yapıyor. Aynı zamanda mülk yatırımları da Avustralyalı yatırımcılar arasında %25.8’lik bir oranla gayet popüler.

Avustralyalı kripto yatırımcılarının %82’si Bitcoin’i, %42’si ise Ethereum’u tercih ediyor. Bu iki kripto para birimini ise %28’lik bir oran ile Ripple takip ediyor.

Araştırma, kripto para birimi yatırımcılarının neredeyse üçte birinin Mart 2020’de yatırımlarına başladığını ortaya çıkardı. Görünüşe göre kripto paralar salgın sonrasında giderek çekici hale gelmiş.

Son aylarda tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselen birçok kripto para birimine rağmen, Avustralyalı yatırımcıların %51’i kripto paralarını yakın bir zamanda satma niyeti olmadıklarını belli etti.

BTC Markets CEO’su Caroline Bowler, artan sayıda Avustralyalı’nın kripto paraya yatırım yaptığını ve yatırımcıların son birkaç yılda 60 yaş üzeri müşteri tabanının ikiye katlandığını belirtti.

Araştırma, Aralık 2020’de yapılan neredeyse 5 Avustralyalı yetişkinden birinin kripto paraya sahip olduğunu iddia eden bir anket ile de ciddi oranda uyum gösteriyor.

Siz kripto para yatırımı yaptınız mı?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version