Muhabbit

Arjantin Devlet Başkanı: Bitcoin’e Karşı Olmak İçin Bir Neden Yok!

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Ángel Fernández, Bitcoin’i kabul etmemek için herhangi bir nedenin olmadığını belirtti.

argantine bitcoin

argantine bitcoin

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Ángel Fernández, Bitcoin’i kabul etmemek için herhangi bir nedenin olmadığını belirtti.

El Salvador’un BTC’yi yasal para birimi olarak kabul etme kararından sonra gözler, Orta ve Güney Amerika’daki ülkelere çevrildi. Arjantin cumhurbaşkanı, yakın zamandaki röportajlarında Bitcoin’e sıcak baktığını söylüyordu.

Yerel medya kuruluşu Caja Negra’ya konuşan Alberto Fernandez, dijitalleşme konusuna ve ülkenin bu konuda nerede durduğuna değindi. Alberto Fernandez, Arjantin’in kendi merkez bankası dijital para birimini çıkarmayı mı yoksa Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul edip etmeyeceğine dair bir soru aldı.

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Ángel Fernández, soruyu şu şekilde cevapladı:

Çok ileri gitmek istemiyorum ama hayır demek için de bir sebep yok. Belki de bu iyi bir yoldur.

BTC Enflasyonu Azaltabilir

BTC’ye yasal para birimi olarak geçmenin en önemli avantajlarından biri olarak, maksimum 21 milyon adet arzı olması nedeniyle enflasyonu büyük ölçüde azaltabileceğine de değindi.

Arjantin yıllardır enflasyon ile mücadele ediyor. Yalnızca Haziran 2021’de tüketici fiyatları %3’ten fazla arttı. Bununla birlikte analistler, Arjantin’de 12 aylık enflasyon oranının %50 arttığını açıkladı.

Ayrıca Arjantin pesosu son beş yılda, ABD doları karşısında değerinin yaklaşık %85’ini kaybetti.

Bununla birlikte ülkenin cumhurbaşkanı, kripto paraları enflasyona karşı bir korunma olarak düşündüğünde endişelerinin olduğunu da söyledi. Daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu küresel bir tartışma ve bunun dikkatle ele alınması gereken bir konu olduğunu itiraf etmeliyim.


El Salvador haziran ayında, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. El Salvador’dan sonra başka ülkeler de bu fikirle uğraştı. Ancak henüz gerçek bir eylemde bulunan olmadı.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version