Kripto para birimi ile yapılan işlemleri yetkilendiren Keycard, NFC donanımı ile birleştirilmiş kredi kartı boyutlarında bir donanım cüzdanıdır. İleride daha fazla entregrasyon özelliklerine sahip olması planlanan cüzdan an itibarıyla bir özel mesajlaşma uygulaması, cüzdan, Status uygulaması ve bir DeFi tarayıcısı ile entegrasyona sahip.
Geçtiğimiz günlerde Keycard geliştirici ekibi, Android, iOS ve Go için bir uygulama programlama arayüzü (API) ve bir yazılım geliştirme kiti (SDK) yayınladı. Bunun sayesinde, geliştiriciler herhangi bir kimlik doğrulaması gerektiren uygulamaya Keycard entegrasyonu sağlayabilecek.
Donanım Cüzdanları Ve Güvenlik
Bildiğiniz üzere hayatımız dijitalleştikçe, yaşadığımız güvenlik açıkları fazlalaştı. Bu durum ile beraber kripto paralar ile ilgileniyorsanız, hesabınıza erişiminiz özel anahtarlar ile sağlanmakta. Özel anahtarlarınızı saklamak için en güvenli seçeneklerden biri ise donanım cüzdanları. Şu an piyasada aralarında seçim yapabileceğiniz bir çok donanım cüzdanı var. Tek yapmanız gereken ufak bir araştırma ile bu cüzdanların size neler sağladığını öğrenmek.
Fakat, donanım cüzdanları ile mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında anahtar paylaşma, yahut işlemleri yetkilendirme yöntemleri büyük farklılıklar gösteriyor. İlk zamanlarda USB teknolojisi ile bağlantı kuran cüzdanlar günümüze kadar Bluetooth teknolojisi ve geçtiğimiz günlerde NGRAVE’in tanıtımını yaptığı QR kodlar ile bağlantı kurmaya başladı.
Keycard ise, sektöre yeni bir soluk getirerek NFC teknolojisini bünyesinde barındırıyor. Kredi kartı boyutundaki cüzdanı, mobil cihazınıza dokundurarak işlem yetkisini anında verebilirsiniz.
Keycard, aynı zamanda Status uygulamasını geliştiren, Status Network tarafından üretiliyor. Status uygulaması, özel mesajlaşma uygulamasını, ERC-20 ve ERC721 tokenlerini destekleyen bir Ethereum cüzdanını ve merkezsiz bir Web3 tarayıcısını birleştirerek bünyesinde bulunduruyor.
Bununla beraber, uygulamanın API ve SDK’larını geliştiricilere açması, bu teknolojisini başka cüzdanlarda ve diğer uygulamalarda kolayca uygulanabileceği anlamına geliyor.
Keykard projesinin yöneticisi Guy-Louis Grau, bu teknolojinin kullanımın endüstri standartı olarak belirlenmesi gerektiğini düşünüyor.
Bildiğiniz gibi, kripto paraların depolanması konusu, internet sahtekarlıklarının arttığı bu dönemde çok önemli. Güvenli bir şekilde kripto paralarınızı depolamak istiyorsanız, paralarınızı borsada yahut çevrimiçi cüzdanlarda bulundurmak yerine kendinize bir donanım cüzdanı almanızı tavsiye ediyoruz.