Muhabbit

Avustralya, Yeni Fidye Yazılımı Planı Kapsamında, Kripto Para İşlemlerine Müdahale Edebilecek!

Avustralya makamları, siber suçlarla bağlantılı kripto para işlemlerine el koyabilecek.

Anket

Avustralya makamları, yeni mevzuat kapsamında siber suçlarla bağlantılı kripto para birimlerine el koyabilecek veya dondurabilecek.

Avustralya hükümeti tarafından 13 Ekim tarihinde açıklanan yeni önlemler ve mevzuat değişikliği, geçen yıl Avustralya’daki işletmelere ve devlet kurumlarına yönelik siber saldırılarda yaşana %60’lık bir artışın ardından gelmiş oldu. Raporlara göre, bu saldırılar ekonomiye 1,4 milyar Avustralya dolarına (yaklaşık 1 milyar ABD doları) mal oldu.

Bu kapsamda çıkarılan yeni “Ransomware Eylem Planı” yetkililere siber suçlar ile ilişkili kripto para ile ilgili mali işlemlerin incelenmesi veya engellenmesi için yetki verilecek. Bunun yanında plan çerçevesinde, çalınan verilerle uğraşmak ve fidye yazılımı saldırılarında kullanılan kötü amaçlı yazılımları alıp satmak da suç sayılacak.

Hükümet yetkilileri ayrıca, siber suçlular tarafından çalınan kripto para fonlarının kurtarılmasını kolaylaştırmak için mevcut mevzuatı modernize etmeyi amaçlıyor.

İçişleri Bakanı Karen Andrews konu hakkında yaptığı açıklamada, yeni önlemlerin Avustralyalı işletmelerin uluslararası bilgisayar korsanları tarafından hedef alınmasını engellemek için tasarlandığını söyledi.

“Zorlu yeni yasalarımız bu çevrim içi suçluluğu hedef alacak ve siber dolandırıcıları en çok canını yaktığı yerden, yani banka bakiyelerinden vuracak.”

Avustralya hükümeti fidye yazılımı saldırılarıyla mücadele etmek için ilk olarak temmuz ayında Orcus Operasyonu adlı bir ekip kurdu. Bu ekip yapılan saldırıları keşfetme ve engelleme üzerine çalışmalar gerçekleştirmeye başladı. Ekip tarafından yayımlanan bir raporda saldırıların çoğunun, verileri şifreleyen veya çalan ve ardından kripto para biriminde bir fidye talep eden REvil veya DarkSide gibi kötü amaçlı yazılımların devreye alınması ile ortaya çıktığı belirtildi. Ayrıca saldırıların çoğunun Rusya kaynaklı olduğu da dile getirildi.

Fidya Yazılım Saldırıları İle Mücadele Başladı

Son dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki milletvekilleri de fidye yazılımlarıyla mücadele çabalarını artırıyor. Hatta son olarak bu ayın başlarında, kripto para karşıtı Senatör Elizabeth Warren, fidye yazılımı saldırılarında kripto para biriminin rolü hakkında veri toplamayı amaçlayan Fidye Açıklama Yasası’nı tanıttı.

Bunun yanında 6 Ekim’de blockchain analitik firması Chainalysis, fidye yazılımlarına karşı devam eden savaşta elini güçlendirmek için siber suç araştırma firması Excygent’i satın aldı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version