Muhabbit

Avustralyalı Senatör: Kripto Para Düzenlemeleri Güvenilirlik ve Geçerlilik Sağlayacak!

Anket

Avustralya Yeni Güney Galler Senatörü Andrew Bragg, yaptığı bir açıklamada, sağlam düzenlemelerin ülkenin gelişmekte olan dijital varlık sektörüne “güvenilirlik ve geçerlilik getireceğini” iddia etti.

2 Kasım tarihine yerel haber ajansı Finder’a konuşan Avustralya Senatosu Komitesi başkanı, ülkenin kripto para sektörünün ana akım meşruiyeti elde etmek amacıyla daha fazla düzenleyici gözetimi benimsemeye istekli olduğunu belirtti.

Senatör Bragg, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Şaşırtıcı bir şekilde, düzenlemeye bu kadar hevesli bir endüstri görmemiştim. Bu sektörde konuştuğum hemen hemen herkes, düzenlemenin bu sektöre güvenilirlik ve geçerlilik getireceğini anladı.”

Bunun yanında Bragg, önümüzdeki 12 ay içinde Avustralya’da kripto para endüstrisini denetleyen yeni düzenlemelerin getirilmesini beklediğini de sözlerine ekledi. Bragg’in kripto paralar hakkında yaptığı bu açıklama, senato komitesinin geçtiğimi ay ‘ Kripto para Raporu’nu yayımlamasının ardından geldi.

Raporda, yenilenebilir enerji kullanan kripto para madencileri için vergi indirimi, kripto para borsaları için yeni lisanslar, merkezi olmayan finansta (DeFi) sermaye kazançları vergisinin elden geçirilmesi gibi ilgili önemli sorunların üstesinden gelmeyi amaçlayan 12 öneride bulunuluyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Belgede ayrıca, dijital varlıklarla ilgili mevcut yasal netlik eksikliğinin “proje geliştiriciler, işletmeler, yatırımcılar ve tüketiciler için belirsizlik yarattığını” da belirtiyor.

Avustralya Kripto Paraları Benimsemeye Başladı

Bragg’e göre, öneriler Avustralya’nın Singapur, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere dahil olmak üzere blok zinciri ve kripto para endüstrileri için önde gelen yargı yetkileriyle rekabet etmesini sağlayacak.

Ülke genelinde yapılan anketler, Avustralyalıların yaklaşık %25′inin halihazırda kripto paralara sahip olduğunu gösteriyor ve bu da Avustralya’yı kişi başına kripto para birimlerini en büyük benimseyen ülkelerden biri yapıyor. Konu ile ilgili olarak Avustralya Vergi Dairesi (ATO), son yıllarda dijital varlıklara yatırım yapan 600.000′den fazla vergi mükellefi olduğunu tahmin ediyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version