Muhabbit

Bank Santander Ripple Ödemelerine Meksika’yı Ekledi

RippleNet ödeme ağını genişletiyor.

santander-muhabbit

Dünyanın önde gelen bankalarından, İspanya Merkezli Bank Santander, Ripple ile güçlendirilmiş sınır dışı ödeme sistemine Meksika transferlerini bu yıl ekleyeceğini duyurdu.

Santander’in kullandığı ödeme sisteminin adı One Pay FX. Sistem bu ayın başlarında SEC’e de sunulmuş, düzüenleyici kuruluşun cevabı beklenmekteydi. Yeni açıklama ile birlikte de sistemin Meksika’ya da getirileceği açıklanmış durumda.

XRP Değil XCurrent

One Pay FX Santander tarafından, sınır ötesi bir ödeme çözümü olarak tanımlanmakta. Sistem ise transferlerde RippleNet’ten yararlanmakta. Yani “XCurrent”. Bildiğiniz üzere Xcurrent ve XRP farklı çözümler. XCurrent ağı ödemeler için XRP (Xrapid) kullanmıyor.

Geçmişte bununla alakalı bir kafa karışıklığı oluşması sebebiyle CoinMarketCap’ta Ripple ismi XRP ile değiştirilmişti.

Santander One Pay FX’in, ciddi anlamda rekabet edilmesi zor bir sınır ötesi ödeme aracı haline gelidiğini özellikle belirtmekte.

Sağladığımız hız ile ve şeffaflık ile birlikte müşteri deneyimini geliştiriyoruz.

SANTANDER

One PAy FX şu anda 6 ülkeye para gönderimi için kullanılabiliyor. Santander müşterileri İspanya, İngiltere, Brezilya, Polonya ve Şili’ye Ripple aracılığı ile birlikte hızlı ve şeffaf bir şekilde para transferi yapabilmekte. Yakın zamanda ise bulunduğu bütün pazarları One Pay FX ile para gönderilebileceği de Santander tarafından doğrulanmış durumda.

2015 yılında Santander’in yatırım kolu olan InnoVentures, Ripple’a finansman sağlamış, 4 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Bu noktada Santander, Ripple’ın yatırımcıları arasında da bulunmakta.

Ripple’ın ödeme ağının genişlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version