Muhabbit

Berkshire Hathaway Brezilya Dijital Bankasına Yatırım Yaptı!

Warren Buffett’ın şirketi, dijital bir bankaya yatırım yaptı!

Milyarder

milyarder bitcoin

Brezilya Dijital Bankası, milyarder Warren Buffett tarafından yönetilen çok uluslu bir holding olan Berkshire Hathaway’den 500 milyar $’lık yatırım aldığını açıkladı.

Nubank, salı günü yaptığı bir duyuru ile, 500 milyon $‘lık yatırımın uluslararası genişleme planları için kullanılacağını söyledi. Yakın zamanda Kolombiya’da kurulan şirketin, Brezilya, Meksika ve Kolombiya’da 40 milyondan fazla müşteriye sahip olduğu bildirildi.

Nubank CEO’su David Vélez, fonun Latin Amerika’da “finansal hizmetlere erişimi kolaylaştıracağına” yardımcı olacağını söyledi. Vélez’in açıklamalarına göre, bölgedeki insanların sadece yarısının banka hesabı olduğunu ve bu kişilerin kabaca %21‘inin kredi kartı kullandığını söyledi.

Vélez, “Kimse finansal sistemi değiştirmenin mümkün olduğunu düşünmüyordu, ancak her zaman yenilik için bir ışık olduğuna ve daha da önemlisi, müşterilerin daha iyi bir hizmeti hak ettiğine ikna olduk.” dedi.

Buffett: Bitcoin’in Hiçbir Değeri Yok!

Buffett, daha önce Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında kişisel olarak konuşmuş ve bunların temelde hiçbir değeri olmadığını ve kendisinin bu tür ürünlere yatırım yapmayacağını söylemişti. Geçen ay bir toplantıda, başkan yardımcısı Charlie Munger, kriptodan “yasal olmayan işler yapanlar ve dolandırıcılar için faydalı” olarak bahsetti.

Bununla beraber, geçen yıl boyunca çok uluslu holding, bulut teknolojisi şirketi Snowflake dahil olmak üzere teknoloji ürünlerine daha fazla yatırım yapmaya başladı. Ayrıca Berkshire Hathaway, 31 Mart itibarıyla milyarlarca dolar değerinde Apple ve Amazon hissesine sahip.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version