Muhabbit

Binance, Bahreyn Merkez Bankası’ndan Kripto Para Servis Sağlayıcısı Lisansı Aldı!

Yeni lisans, borsaya, kripto para hizmetleri sunmasına olanak tanıyacak.

Binance Bahreyn

Binance Bahreyn

Önde gelen kripto para borsası Binance, Bahreyn Merkez Bankası tarafından verilen bir lisans sayesinde Orta Doğu ülkesine tamamen düzenlenmiş hizmetler sunmaya başlıyor.

Bahreyn Körfez Arap Ülkeleri İş birliği Konseyi (GCC) aracılığıyla lisans aldığını duyuran Binance CEO’su Changpeng Zhao, haberi sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştı.

Binance’ın almış olduğu yeni lisans, Orta Doğu’nun küçük ekonomiye sahip ülkesindeki müşteriler için alım satım, saklama ve portföy yönetimi dahil olmak üzere kripto para hizmetleri sunmasına olanak tanıyacak.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yılın sonunda Binance, Bahreyn’de faaliyet göstermek için ön onay aldığını duyurmuştu. Şimdi ise tam onay aldığını belirten borsa, artık düzenlenmiş bir şekilde hizmet edebilecek.

Bahreyn Merkez Bankası (CBB) Başkanı Rasheed Al Maraj, yaptığı açıklama ile bankanın yenilikçiliği ve en iyi uygulamaları mümkün kılan küresel trendlerle uyumlu düzenlemeler geliştirdiğini söyledi.

Binance Küresel Çapta Hizmet Vermek İstiyor

Yeni lisans ayrıca, Binance’ın yerel düzenlemelere uyarken küresel yetki alanlarında genişleme çabalarına devam etmesine de izin veriyor. 

Geçtiğimiz hafta CZ, Binance’ın dünya çapındaki her ekonomik sektördeki geleneksel işletmeleri tanımlamasını ve yatırım yapmasını, yani onları kripto para birimleri ile buluşturmayı istediğini belirtti.

CBB’nin hamlesi, ülkeyi, bölgenin kripto para merkezi olarak Dubai ile yarışır hale getirmiş oluyor. Bahreyn’in finansal kripto para düzenlemeleri, kripto para borsalarının kullanıcılarına hizmet sunmasına henüz izin vermeyen Dubai’ye göre bir adım öne geçmiş oldu.

Ancak Bahreyn merkezli kripto para borsası CoinMENA’nın CEO’su Talal Tabbaa, kısa süre önce CNN’e yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın artık daha gelişmiş kripto para düzenlemelerine sahip olmasına rağmen, Dubai’nin kripto paralar için asıl hedef olmaya devam ettiğini dile getirdi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version