Muhabbit

Binance Borsası, Çalışanlarına Zorunlu Kıldığı Yatırım Politikasını Açıkladı

Binance, güven sağlamak için politikalarını açıklamaya devam ediyor!

FTX borsasının çöküşünden sonra kripto para endüstrisindeki kişiler gözlerini en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’e dikti. Şirket çalışanlarının ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun FTX gibi bir işlem yapıp yapmayacağını merak etmeye başladı.

Kripto para topluluğu kendi arasında tartışmaya devam ederken 10 Ocak 2022 tarihinde bir tweet gönderisinde kripto para borsa çalışanlarının yatırım politikası paylaşıldı. Yapılan paylaşıma göre, herhangi bir Binance çalışanının kişisel kısa vadeli işlemlere katılmasına izin verilmiyor. Ayrıca paylaşımda, çalışanların en az 90 gün boyunca pozisyon tutmaları gerektiği de iddia edildi.

Konu üzerine tartışmalar devam ederken Binance sözcüsünden açıklamalar geldi. Binance sözcüsü, içeriden öğrenilen bilgileri hem çalışanlar hem de ilgili aile üyeleri tarafından kâr amacıyla kullanmanın kesinlikle yasak olduğunu açıkladı. Şirketin bu konuda sıfır tolerans politikasına sahip olduğunu belirten sözcü ayrıca şunları söyledi:

“Her çalışan, yaptığı yatırımlarda 90 günlük bir bekleme süresine tabidir ve Binance’in liderleri, herhangi bir ticari faaliyeti üç ayda bir bildirmekle yükümlüdür.”

Şirket sözcüsü, bu politikanın arkasında durmak için içsel bir süreç işlendiğini ve özel bir güvenlik ekibi tarafından bu tür davranışlarda bulunanları araştırılan dahili protokoller olduğunu açıkladı.

Binance, Çalışanlar İçin Yatırım Politikasını 2018 Yılında Değiştirdi

2018 yılından önce Binance‘de içeriden öğrenilen bilgiler ile varlık alım satımı sınırı 30 gündü. Ancak 2018 yılında bu politika genişleyerek 30 günlük süreç 90 güne çıkarıldı.

Kripto para topluluğunda bazı kişiler bu politikanın nasıl uygulanabileceğini sorgularken, bazıları alınan önlemlerin “makul” olarak nitelendirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal savcılar, kara para aklama suçlamalarıyla ilgili olarak kripto para borsası Binance hakkında soruşturma yürütmeye devam ediyor. Ayrıca, Binance, küresel yaptırımlara uyum standartlarını ele almak için Sertifikalı Yaptırım Uzmanları Birliği’ne katılan ilk kripto para şirketi oldu.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version